HomeNieuwsWinterfit met OpMeer Actief

Winterfit met OpMeer Actief

Lekker bewegen om in de winter helemaal fit te zijn, dat is het idee van Winterfit. Vanaf dinsdag 30 oktober gaat dit nieuwe beweegaanbod van start in de VVS-hal te Spanbroek. Winterfit bestaat uit een serie van 8 lessen en is bestemd voor heren en dames in de 55+ leeftijdscategorie. Lekker één uur in de week bewegen met een gevarieerd aanbod van sport en spel, afgestemd op ieders niveau en onder leiding van deskundige leiding. Winterfit is een initiatief vanuit OpMeer Actief in samenwerking met VVS’46.

De lessen vinden plaats vanaf dinsdag 30 oktober tot en met 18 december en starten om 13.30 tot 14.30 uur. Kosten bedragen € 20,00 voor 8 lessen en dat is inclusief een kopje koffie na afloop van iedere les. Na deze serie van 8 lessen kunnen deelnemers eventueel doorgaan met Lentefit. Uiteraard is dit alles afhankelijk van de belangstelling uit de doelgroep 55+.OpMeer Actief De gemeente Opmeer vindt de aanwezigheid van voldoende beweegactiviteiten in de dorpen voor alle inwoners belangrijk. Bewegen is gezond, leuk om te doen en biedt mogelijkheden voor sociale contacten. Het is echter wel van belang dat de beweegactiviteiten zijn afgestemd op de wensen en behoeften van de inwoners. Vanuit de gemeente zijn extra financiën beschikbaar gesteld om in de dorpen het beweegaanbod verder te ontwikkelen vanuit het project OpMeer Actief.                                          

DoelstellingDoelstelling is om inwoners, sportverenigingen, beweeggroepen, het onderwijs, kinderopvang, ouderenbonden, jeugd- en jongerenwerk en het aangepast sporten te betrekken bij de organisatie, uitbreiding en totstandkoming van beweegactiviteiten. De gemeente is van mening dat participatie van inwoners en de eerder genoemde partijen goed is voor het doen slagen. Dit blijkt ook uit de goede resultaten die er inmiddels geboekt zijn met dit project in Aartswoud en De Weere.

Meer informatieVoor aanmelden of meer informatie over Winterfit kunt u contact opnemen met Rein de Wit, telefoonnummer 0226-35 26 63 of met Anja Snel, telefoonnummer 0226-35 33 70.