HomeNieuwsWheels2Sport: uitleen van sporthulpmiddelen

Wheels2Sport: uitleen van sporthulpmiddelen

Welke sport past bij jou? En waar vind je de benodigde sporthulpmiddelen? Wheels2Sport zorgt ervoor dat mensen met een fysieke beperking binnen de provincie Noord-Holland sporthulpmiddelen kunnen uitproberen. Door de beschikbaarheid van sportvoorzieningen vanuit een uitleenpool, kun je uit het brede aanbod van sporten uiteindelijk de sport kiezen die het beste bij je past.

Wat is Wheels2Sport?
Wheels2Sport is een uitleenservice van sporthulpmiddelen voor (potentiële) sporters met een handicap en is een initiatief van 5 partijen: NOC/NSF, Fonds Gehandicaptensport, Gehandicaptensport Nederland, Welzorg en Sunrise Medical. Het is een antwoord op een veelvoorkomende situatie: Je hebt een fysieke beperking en wil graag sporten, maar je bent afhankelijk van een sport specifiek hulpmiddel waarvoor een flinke investering nodig is. Wanneer je verschillende sporten wilt uitproberen is het niet realistisch hiervoor een sporthulpmiddel aan te schaffen omdat je nog niet zeker weet of de sport bij je past. Daarom is Wheels2Sport er!

Voor wie is het?
Wheels2Sport is bedoeld voor iedereen die om te kunnen sporten, is aangewezen op een rolstoel, handbike of loophulpmiddel.

Wat zijn de voordelen?

  • Je kunt verschillende sporten uitproberen, dankzij de beschikbaarheid van verschillende sporthulpmiddelen.
  • Snel starten met sporten. Indien voorradig, kan je binnen twee weken aan de slag.
  • Het sporthulpmiddel kan naar huis worden meegenomen of naar iedere sportlocatie die je wenst.
  • Ben je enthousiast dan kun je na de uitleenperiode een WMO-aanvraag doelmatig indienen, omdat je door Wheels2sport al weet welk middel je nodig hebt.

Meer informatie
Ga voor meer informatie, de beschikbare hulpmiddelen en de voorwaarden naar de website van Uniek Sporten.