HomeNieuwsWestfriese Sportontmoeting 2018

Westfriese Sportontmoeting 2018

Er wordt teruggekeken op een geslaagde Westfriese Sportontmoeting, wat op zaterdag 13 januari plaatsvond in Sport- en Wellnesscenter de Bloesem in Wognum. De onderdelen van deze ontmoeting waren de Sportbeurs en het jaarlijkse Sportcongres.

 De Sportbeurs begon om 14:00 uur, waar organisaties als Team Sportservice, Vrijwilligerspunt en de Rabobank een standje bemensten. Ruim 25 sportverenigingen en vele andere belangstellenden bezochten de beurs. Op de beurs zijn vele nieuwe samenwerkingen ontstaan tussen sportverenigingen en organisaties en ook tussen de organisaties onderling.  

Het Sportcongres ‘West-Friesland op de sportkaart’, startte om 16:00 uur en was aansluitend op de Sportbeurs. Ruim 50 sportbestuurders, gemeentebestuurders en andere belangstellenden namen deel aan het Sportcongres. Jantine Kloppenburg en Hans Huibers opende het Congres, zij peilde de meningen van de deelnemers door middel van een smartphone programma. De deelnemers gaven antwoord op de centrale vragen: ‘Hoe houden we sportverenigingen sterk in deze veranderende maatschappij?’, ‘Talentontwikkeling kan alleen samen?!’ en ‘Zijn sportverenigingen het buurthuis van de toekomst?’. De sprekers Hubert Habers (verenigingsadviseur), Marco Neuvel (technisch jeugdcoördinator KNVB) en Bram Sluis (voorzitter Madjoe) hielden een pitch over deze vragen vanuit hun eigen kennis en ervaring. Vervolgens gingen de deelnemers uiteen in drie groepen, waar gediscussieerd werd over de centrale vragen. Als afsluiting van het formele deel werden, onder leiding van Hans Huibers, de uitkomsten van de discussies teruggekoppeld naar de hele zaal. Tot slot werden (ex) topsporters Saskia Roukema (handbal) Geert Schipper (paratriatleet) geïnterviewd door Alex Gitzels. De antwoorden op ‘Beschrijf het Congres in 1 woord’ die na afloop klonken waren onder andere: Nuttig, zinvol en waardevol.