HomeNieuwsWestfriese bibliotheken en JOGG lanceren Beweegtas voor peuters

Westfriese bibliotheken en JOGG lanceren Beweegtas voor peuters

Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd van 12 tot en met 17 juni zijn in de bibliotheken van Enkhuizen, Koggenland en Medemblik de Beweegtas gelanceerd. Deze Beweegtas is speciaal bedoeld voor kinderen van 2 tot 4 jaar om thuis mee te bewegen.

Op maandag 12 juni heeft er een feestelijk moment plaatsgevonden in de bibliotheek van Enkhuizen. Jessica Dip van de Westfriese bibliotheek en JOGG-regisseur Fleur de Wit hebben hier samen met ouders en kinderen de allereerste beweegtas in gebruik genomen.

De kinderen werden eerst voorgelezen en in beweging gebracht aan de hand van praatplaten. Vervolgens is de tas uitgepakt en een beweegbaan klaargezet waar de kinderen over konden balanceren.

Waardevol initiatief

In de Beweegtas, ontwikkeld door Jonge Beweeghelden, zitten spelmaterialen, instructiekaarten en twee leesboeken. Fleur de Wit: ‘De Beweegtas is een leuke manier voor opvoeders om samen met jonge kinderen tussen de 2-4 jaar spelenderwijs te bewegen. Het is laagdrempelig, voor iedereen toegankelijk en zo wordt bewegen nog leuker!’

De beweegtas is een initiatief van JOGG (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst), waarbij de JOGG-regisseurs van de gemeenten Enkhuizen, Koggenland en Medemblik samen optrekken met de landelijke interventie Jonge Beweeghelden en de Westfriese bibliotheken.

Meer informatie

Ben je nieuwsgierig of enthousiast? De tas is te leen in de volgende 6 bibliotheken: De Goorn, Obdam, Wognum, Medemblik, Wervershoof en Enkhuizen. Heb je nog geen abonnement bij de bibliotheek? Meld je kind dan kosteloos aan en leen de Beweegtas!

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Fleur de Wit via fdewit@teamsportservice.nl