HomeNieuwsWestfries Sportcongres

Westfries Sportcongres

Zondag 11 januari wordt voor de eerste keer een Sportcongres georganiseerd voorafgaand aan de Westfriese Sportverkiezing. Het thema van het congres is bepaald door de uitkomsten van de onlangs gehouden enquête over knelpunten in het actuele sportbeleid.

De Westfriese sportverenigingen zijn in meerderheid bezorgd over hun toekomst en zijn ervan overtuigd dat er in maatschappelijk opzicht steeds meer van ze wordt gevraagd. Rob van den Berg, van Maatschappelijk Verantwoord Verenigen, heeft jarenlange ervaring op dit terrein. Hij zal zijn verhaal in Hoorn aan de hand van praktijkervaringen vertellen ten overstaan van de Westfriese verenigingen.

Naast Rob van den Berg zal ook Wil Spanjer van Stichting Oók FC Volendam een inleiding geven over de maatschappelijke activiteiten van de betaald voetbalclub.

Tijdens de netwerklunch zijn Anouschka Timm van Vrijwilligerspunt en Kim de Graaf van Rabobank Coöperatiefonds aanwezig om vragen te beantwoorden en verenigingen op weg te helpen naar mogelijke oplossingen.

Het Sportcongres gaat vooraf aan de Westfriese Sportverkiezingen, die om half drie start. Deelnemers aan het congres hebben ook toegang tot het gala, waar de beste regionale sporters en clubs van het afgelopen jaar worden gehuldigd. Oud-wielerprof Rob Harmeling is prominent eregast met zijn verhaal over zijn glanzende wielercarrière. Harmeling deed drie keer mee aan de Tour de France en won in 1992 de derde etappe van Pau naar Bordeaux.

Het congres is bedoeld voor zowel sportverenigingen als vrijwilligersorganisaties die maatschappelijke betrokken (willen) zijn. Wilt u aanwezig zijn? Meldt u zich aan door hier verder te klikken. Graag tot ziens tijdens het congres.