HomeNieuwsWereldrecord touwtjespringen

Wereldrecord touwtjespringen

Sportservice Noord-Holland en Sportservice Midden Nederland willen op donderdag 26 april om 11.30 uur het Wereldrecord touwtjespringen verbreken en daar hebben we uw hulp bij nodig! Het huidige record staat op 71.000 en is in de Verenigde Staten gerealiseerd. Een mooi record, maar dit kunnen we natuurlijk verbeteren. De recordpoging wordt georganiseerd in het kader van de Nationale Sportweek en valt samen met de recordpoging ‘Doede360’ van de KVLO (Koninklijke Vereniging van Leraren Lichamelijke Opvoeding). Daarnaast willen we met de actie geld inzamelen voor het Jeugdsportfonds.

Samen springen naar een wereldrecord!Met maar liefst 80.000 kinderen uit de provincies Noord-Holland en Utrecht willen we tien minuten springen om het huidige record te verbreken. Het centrale punt van de recordpoging is op het Burgemeester van Stamplein in de gemeente Haarlemmermeer. Daar komen meerdere scholen samen, in totaal meer dan 2000 kinderen. Alle andere deelnemende scholen kunnen meedoen aan de recordpoging op hun eigen schoolplein. Via de radio wordt er afgeteld naar 11.30 uur, waarna iedereen tien minuten lang touwtje springt. Uiteindelijk worden in de Haarlemmermeer alle deelnemers bij elkaar opgeteld en het eindresultaat bekend gemaakt. Dankzij Zilveren Kruis Achmea en Intertoys Zwanenburg kunnen we de deelnemende scholen gratis springtouwen beschikbaar stellen voor elke leerling die springt.

JeugdsportfondsVoor sommige jongeren in onze samenleving is de mogelijkheid om te sporten zeer beperkt vanwege het ontbreken van voldoende financiële middelen. Door een financiële bijdrage kan het Jeugdsportfonds deze jongeren een kans geven ook lid te worden van een sportvereniging. In de periode voor de recordpoging willen we daarom geld inzamelen voor het Jeugdsportfonds middels een collectebus op elke deelnemende school. Elke bijdrage helpt om nieuwe kinderen de mogelijkheid te geven om te sporten. De bijdrage is niet verplicht om deel te nemen aan de recordpoging, maar we hopen dat u het wel ondersteunt.

Doede360Om het 150-jarig bestaan van de KVLO te vieren, wil de KVLO een wereldrecord vestigen; zoveel mogelijk jongeren in Nederland in beweging krijgen tijdens de Nationale Sportweek van 21-28 april. Het hoogtepunt van de actie is het realiseren van een wereldrecord om zoveel mogelijk jonge mensen de 360 (een beweging waarbij je een ronde maakt) te laten uitvoeren. Ook touwtjespringen is een 360 beweging en daarom valt het perfect samen met de recordpoging van de KVLO.

Wat verwachten we van u als school?1. Klik hier om direct het verwachtte aantal kinderen door te geven
2. Op de dag van de recordpoging vóór 12:00 uur doorgeven hoeveel kinderen mee hebben gedaan aan via de website.
3. dat na de recordpoging vóór 13:00 uur het totaalbedrag door gegeven wordt van wat er op uw school is opgehaald voor het Jeugsportfonds.

Samen springen naar een wereld record!