HomeNieuwsWeek voor de gezonde Jeugd in Medemblik

Week voor de gezonde Jeugd in Medemblik

De landelijke Week voor de Gezonde Jeugd ging in maart niet door. Daarom organiseren we nu een Medemblikker editie! Die is van woensdag 23 t/m dinsdag 29 september. Een gezonde toekomst begint met een gezonde jeugd. Daarom werken we samen aan een omgeving waarin kinderen en jongeren gezond kunnen opgroeien. We stimuleren gezond eten en drinken, meer bewegen en goed slapen.

Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd zijn er allerlei leuke en leerzame activiteiten voor de kinderen gericht op een gezonde leefstijl (beweging, voeding en nachtrust). Team Sportservice organiseert beweegclinics op scholen. Kinderopvang, scholen, Westfriese bibliotheken en Vrijwilligerspunt bieden ook workshops en activiteiten aan.

Vette prijs!

Wint jouw klas een dansworkshop met Juvat Westendorp? Doe dan met je klas (groepen 7 en 8) mee aan het ‘ploggen’ tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd. De groep die daar het creatiefst of leukst een foto of filmpje van maakt, wint een dansclinic met Juvat op 29 september.

Ploggen is een combinatie van joggen en zwerfafval opruimen. Een topactivteit in de Week voor de Gezonde Jeugd als het ook nog eens World Cleanup Day is.

Juvat Westendorp

Juvat Westendorp is een bekende acteur (o.a. Goeden Tijden Slechte Tijden), presentator, danser en choreograaf.

Kijk voor meer informatie op de website van JOGG.