HomeNieuwsWandelen met OpMeer Actief in Hoogwoud

Wandelen met OpMeer Actief in Hoogwoud

Wandelen is leuk, gezellig en gezond. Met dat idee is Francien Oud, werkgroeplid OpMeer Actief en tevens loopcoach, van start gegaan met het aanbieden van wandelactiviteiten. In mei is het gezamenlijk wandelen gestart en vanaf maandag 15 oktober is dat ook mogelijk vanuit wijksteunpunt De Lindehof in Hoogwoud. Iedereen kan om 13.30 uur aansluiten voor mooie, lange, korte, moeilijke en makkelijke wandelingen. Na afloop of onderweg is er altijd ruimte om gezellig met elkaar wat te drinken. Deelname is gratis en iedereen kan meedoen.

De deelnemers lopen in verschillende groepen en op verschillende niveaus. De afstand, tijd en snelheid van de wandeling variëren per groep. Er is dus altijd wel een tijd of afstand die bij de deelnemer past. In Spanbroek wordt er op woensdagmiddag gezamenlijk gewandeld vanuit wijksteunpunt De Schakel, aanvang 13.30 uur.Cursus looptechniekDeelnemers kunnen zich ook aanmelden voor een cursus looptechniek. Tijdens deze cursus krijgen de wandelaars praktische tips, aanwijzingen en oefeningen. Een goede looptechniek voorkomt klachten en geeft meer loopplezier. De cursus wordt verzorgd door getrainde loopcoaches. Aan deze cursus zijn wel kosten verbonden.

OpMeer Actief De gemeente Opmeer vindt de aanwezigheid van voldoende beweegactiviteiten in de dorpen voor alle inwoners belangrijk. Bewegen is gezond, leuk om te doen en biedt mogelijkheden voor sociale contacten. Het is echter wel van belang dat de beweegactiviteiten zijn afgestemd op de wensen en behoeften van de inwoners. Vanuit de gemeente zijn extra financiën beschikbaar gesteld om in de dorpen het beweegaanbod verder te ontwikkelen vanuit het project OpMeer Actief.

DoelstellingDoelstelling is om inwoners, sportverenigingen, beweeggroepen, het onderwijs, kinderopvang, ouderenbonden, jeugd- en jongerenwerk en het aangepast sporten te betrekken bij de organisatie, uitbreiding en totstandkoming van beweegactiviteiten. De gemeente is van mening dat participatie van inwoners en de eerder genoemde partijen goed is voor het doen slagen. Dit blijkt ook uit de goede resultaten die er inmiddels geboekt zijn met dit project in Aartswoud en De Weere.

Meer informatieAanmelden voor de wandelgroepen is niet nodig, wel voor de cursus looptechniek. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Francien Oud via telefoonnummer 06-10578370.