HomeNieuwsVoorkom financiele verslechtering van de vereniging

Voorkom financiele verslechtering van de vereniging

Roep om ondersteuning bij sportclubs
De penningmeester is ‘de stille motor’ binnen een sportvereniging, die ervoor zorgt dat de bal kan blijven rollen. Ze komen in beeld tijdens de algemene ledenvergadering en verdwijnen daarna vaak achter de coulissen om de financiële zaken op orde te krijgen. Toch doet de penningmeester tegenwoordig meer dan alleen de financiën.

Penningmeester van het Jaar heeft in samenwerking met het Mulier Instituut onderzoek gedaan onder penningmeesters naar de financiële positie van sportclubs in 2014. Daarin geeft ruim driekwart (77%) aan hulp te willen op één of meerdere vlakken. Vooral bij het extra genereren van inkomsten/sponsoren (45%) willen de ondervraagde penningmeesters graag extra ondersteuning hebben.

Een zorgwekkende conclusie die uit het onderzoek komt, gaat over de verenigingen (22%) die een verslechterde financiële positie kennen t.o.v. drie jaar geleden. Van deze clubs verwacht 29% van de penningmeesters dat de financiële positie in 2015 alleen maar verder verslechtert.

Onder alle ondervraagde penningmeesters geeft 39% aan zich enige tot ernstige zorgen te maken over de financiële toekomst van de club. Dit lijkt niet gek, omdat drie op de tien van de sportverenigingen een negatief saldo op de resultatenrekening kent.

Kijk hier voor meer informatie en/of bedank hier op officiële wijze jouw penningmeester door hem te nomineren voor Penningmeester van het Jaar 2015.

Meer Sponsors in Kortere Tijd
Sportservice kan sportverenigingen de cursus Meer Sponsors in Kortere Tijd aanbieden. U vindt hier meer informatie over deze cursus. Data zijn nog niet gepland dus laat uw interesse horen. Wilt u meer informatie over verenigingsadvisering in het algemeen, neemt u dan contact op met Sportservice West-Friesland, Mariska Bakker, tel. 0229-287700 of stuur een e-mail.