HomeNieuwsVoetbalvereniging SEW werft minstens kwart achterban aan vrijwilligers

Voetbalvereniging SEW werft minstens kwart achterban aan vrijwilligers

Voetbalvereniging SEW is de afgelopen tijd druk in de weer geweest om het aantal vrijwilligers dat actief is binnen de vereniging te vergroten. Op 22 en 23 april hield SEW een bel enquête onder ouders van leden. Wethouders Louw Jan Zwagerman en Dirk Kuipers van gemeente Medemblik staken hun handen uit de mouwen en hielpen een handje mee. Veel ouders werden bereid gevonden structureel of incidenteel de handen uit de mouwen te steken. De bel actie is één van de onderdelen uit de cursus Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd, die door Sportservice West-Friesland wordt aangeboden.

Cursus Meer Vrijwilligers in Kortere TijdOp 8 januari startte voetbalvereniging SEW de cursus Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd, samen met zes andere Westfriese verenigingen. Vol enthousiasme volgden drie vrijwilligers van deze vereniging de cursus, die in totaal uit vier avonden bestaat. Voor de bel actie werden bestuursleden, vrijwilligers en zelfs de wethouders van gemeente Medemblik bereid gevonden een plaatsje in het bel team in te nemen. Het bel team was lovend over de resultaten van de avonden. Met rode blossen op de wangen werd intensief de ledenlijst gebeld. “Ik heb al twee mensen voor administratieve klussen, één voor de groenploeg en drie die incidenteel wat willen doen” roept Celine Loos door het kantoor en snelt met rode wangen weer terug naar het bureau voor het volgende telefoontje.

Nieuwe vrijwilligers
Als gevolg van de diverse creatieve PR-campagnes, die SEW voorafgaand aan de bel actie lanceerde, bleken veel leden al op de hoogte te zijn van de naderende telefoontjes. SEW benaderde ruim 100 leden en ouders waarvan zeker een kwart bereid bleek zich in te zetten voor de vereniging. Over het algemeen waren de reacties van ouders en leden erg positief. De actie leverde niet alleen veel nieuwe vrijwilligers op, maar ook waardevolle informatie om de huidige organisatie nog verder te verbeteren.

Vervolg
SEW tracht nu de vrijwilligers op korte termijn onder te brengen binnen een commissie of een activiteit. Daarna is het zaak deze vrijwilligers te behouden en het vrijwilligersbeleid te verankeren in de vereniging. Nog niet alle leden zijn gebeld, mogelijk wordt over enkele maanden een vervolg aan de actie gegeven.

Meer informatie
Heeft u vragen over de bel actie van SEW kunt u contact opnemen met Robert Pronk, telefoon 0229-574229. Voor informatie over de cursus Meer Vrijwilligers In Kortere Tijd kunt u terecht op de website of bellen met Sportservice West-Friesland, Cindy Koopman, tel. 0229-287705. Een e-mail sturen kan ook.