HomeNieuwsVeilig sporten voor jeugd tot en met 18 jaar

Veilig sporten voor jeugd tot en met 18 jaar

Veilig buiten sporten

Kinderen en jongeren mogen sinds 29 april weer in teamverband en onder begeleiding in de buitenlucht sporten. Voor kinderen tot en met 12 jaar gelden andere regels dan voor jeugd van 13 tot en met 18 jaar. Deze laatste groep moet namelijk de maatregel van 1,5 meter afstand in acht houden.

Premier Rutte heeft gemeenten opgeroepen om de regie te nemen en samen met de lokale sportverenigingen en buurtsportcoaches te kijken naar de mogelijkheden. Om zoveel mogelijk kinderen en jongeren de kans te geven om mee te doen, benoemde Rutte ook nadrukkelijk om niet-leden van verenigingen die mogelijkheid te bieden.

Weer op een veilige manier sporten

Wil je meer informatie op welke manier je veilig sporten kunt aanbieden? Check dan het Sportprotocol verantwoord sporten kinderen en jeugd van het NOC*NSF.

Wij zouden het fantastisch vinden als kinderen en jongeren zo snel mogelijk kunnen deelnemen aan een veilige activiteit bij de sportaanbieders in onze regio. De gemeenten en Team Sportservice hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om ervoor te zorgen dat de jongste jeugd weer op een veilige manier kan sporten.

Veiligsporten.nu

In samenwerking met onze partner Cultuur- & Sportstimulering Nederland bieden wij iedereen www.veiligsporten.nu. Op de website kan een sportaanbieder het aanbod publiceren. Leden en niet leden kunnen zich via de website inschrijven. Zo houd je het aantal deelnemers aan een training inzichtelijk. Het aanmaken van accounts, toevoegen van activiteiten en genereren van deelnemerslijsten op de site is een fluitje van een cent.

Voor deelnemers

Kinderen en jongeren kunnen een keuze maken om deel te nemen aan één of meerdere activiteiten. Dit kan zijn bij de verenigingen of sportaanbieder waar je lid bent, maar soms ook bij een andere vereniging of spotaanbieder. De vrijheid om kinderen toe te laten die nog geen lid zijn laten we over aan de sportaanbieder zelf. De sportverenigingen zijn inmiddels benaderd om hun aanbod aan te melden op www.veiligsporten.nu.

Hoe werkt het?

  1. Verenigingen melden zich digitaal aan via www.veiligsporten.nu en voeren hun sportactiviteit(en) in. Activiteit moet binnen de kaders vallen van de RIVM en lokale richtlijnen. Op www.veiligsporten.nu zijn de nationale richtlijnen ook te raadplegen.
  2. Kinderen en ouders kunnen het aanbod online verkennen en schrijven zich digitaal in.
  3. Verenigingen of sportaanbieders kunnen tot de zomer steeds nieuwe activiteiten toevoegen. Inschrijvingen (deelnemerslijsten) zijn direct inzichtelijk voor verenigingen en hier ontvangen ze digitaal meldingen van.

Hulp nodig? Neem dan contact op met Jordi Meester. Hij is de verenigingsadviseur van Team Sportservice West-Friesland en Zaanstreek-Waterland. Mail jmeester@teamsportservice.nl.