HomeNieuwsVeel jeugd op Open dag de Weijver

Veel jeugd op Open dag de Weijver

De eerste editie van de open dag van sport- en recreatieterrein De Weijver werd door circa 500 mensen bezocht. Alle organisaties op de Weijver hadden hun deuren geopend voor bezoekers en boden proeftrainingen, clinics of instuiven aan. Voornamelijk jeugd deed mee aan de activiteiten bij de sportverenigingen. Eyecatcher van de dag was de demonstratie van Skateland op het Skateboard en de BMX.

Proeflessen en demonstraties
Centraal stonden de proeflessen en demonstraties van onder andere tennis, judo, turnen, (beach)volleybal, zumba , kickboksen en fitness bij de deelnemende verenigingen op het park. Daarnaast introduceerde Sportservice West-Friesland de nieuwe activiteiten:

Nieuwe ledenVoor de sportverenigingen was de open dag een goed moment om nog nieuwe leden te werven voor het sportseizoen dat voor de meeste verenigingen net gestart is. In ieder geval mochten Hikiwake en Kracht en Vriendschap nieuwe leden begroeten. Deze laatste kreeg maar liefst 5 nieuwe leden voor de activiteit free running. Van de overige sportverenigingen is het aantal nieuwe leden na de Open dag nog niet bekend.

Geslaagde samenwerkingDe open dag van sport en recreatieterrein De Weijver werd georganiseerd door Stichting Sportevents De Weyver in samenwerking met Sportservice West-Friesland en mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Opmeer. De organisatie is geslaagd in het doel om samen met alle gebruikers aan de inwoners van Opmeer te laten zien wat sport- en recreatieterrein De Weijver te bieden heeft.
Alle gebruikers hadden hun deuren geopend voor publiek en met uitzondering van 2 verenigingen had elke gebruiker ook specifieke activiteiten voor de bezoekers. Tijdens de open dag zijn ook weer veel ideeën opgedaan voor een volgende editie in 2014.