HomeNieuwsVacature: Buurtsportcoach pauzesport / bewegen op en rond de school

Vacature: Buurtsportcoach pauzesport / bewegen op en rond de school

Team Sportservice West-Friesland is per 4 april 2022 opzoek naar een energieke en enthousiaste collega voor de functie:

Buurtsportcoach pauzesport / bewegen op en rond de school

2,5 uur per week met uitzicht op uitbreiding

Dit ga je doen

Veel scholen hebben een duidelijke wens voor de pauzes: meer bewegen en minder conflicten. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Scholen hebben vaak niet de juiste mensen in huis om tijdens pauzes meer beweegactiviteiten te stimuleren en begeleiden. Leerlingen geven daarnaast aan dat er te weinig en/of incompleet spelmateriaal is. Tot slot varieert de beschikbare ruimte sterk per school. Is de ruimte beperkt, dan vinden scholen het lastig om daarmee om te gaan.

Na het volgen van een introductie cursus ga je aan de hand van door Team Sportservice ontwikkelde methode aan de slag met de boven genoemde problemen. Hierin bedenk en begeleid je met behulp van speciale speelpleinkaarten beweegactiviteiten op het schoolplein. Dat betekent niet alleen meer beweegmogelijkheden, maar ook meer structuur en regels op het plein. Het gevolg: minder conflict. Er ontstaat nieuwe interactie tussen jong en oud, waardoor niemand buitenspel hoeft te staan of zich hoeft te vervelen.

Waar kom je terecht

Team Sportservice is het lokale sportloket voor diverse gemeenten. Onze taak is het informeren, adviseren en begeleiden van mensen op het gebied van sport en bewegen in combinatie met een duidelijke visie op een gezonde levensstijl en Sociaal Domein. Onze missie?! Alle inwoners van de genoemde gemeenten tot een gezonde leefstijl stimuleren en hen plezier en een goed gevoel laten ervaren in sport en bewegen. Hierdoor vergroten en versterken we tegelijkertijd het sociale netwerk en de onderlinge maatschappelijke betrokkenheid. Concreet doen wij dit door:

 • Kinderen en jongeren in het onderwijs zo breed mogelijk laten kennismaken met de sport- en beweegcultuur op en rond de school;
 • sport, bewegen en een gezonde levensstijl te stimuleren in de wijk door samen te werken met scholen, verenigingen en andere partners;
 • sportverenigingen te versterken met ons advies op beleid.

Binnen Team Sportservice zijn veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. De Team Sportservice Academy biedt workshops en opleidingen op het gebied van kennis en competenties. Daarnaast leer je natuurlijk veel in de praktijk en zijn collega’s altijd bereid om te helpen. Collegialiteit binnen Team Sportservice is een vanzelfsprekendheid. Naast het werk wordt ook samen gesport in de vorm van bootcamp groepen, bedrijfstennis, gezamenlijke deelname aan hardloopevenementen etc. En op verschillende kantoren wordt regelmatig een borrel georganiseerd om elkaar ook op een andere manier te leren kennen.

Dit breng jij mee

 • Minimaal afgeronde opleiding MBO opleiding gericht op Sport en Bewegen of een afgeronde trainerslicentie binnen de sport;
 • Een sportief, proactief persoon die aanpakt en kansen ziet in het werkveld buurt, onderwijs en sport;
 • Een persoon met een zelfstandige werkhouding en goede organisatorische vaardigheden;
 • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
 • In bezit van rijbewijs B.

Wij bieden

 • Tijdelijk contract tot 1 sept 2022. Verlenging behoort tot de mogelijkheden
 • Samenwerking op basis van ZZP mogelijk
 • Minimaal 2,5 uur per week met uitzicht op uitbreiding
 • Salaris conform CAO Sport schaal 7

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd en zie je uitdaging in deze functie? Dan nodigen we je uit om te solliciteren via onze website. Deze vacature wordt zowel intern als extern geplaatst. Interne kandidaten krijgen voorrang.

Een VOG, referentiecheck en een proefles maken deel uit van de selectieprocedure.

Als je inhoudelijk vragen hebt over de functie, kan je contact opnemen met  Meriam Groot, 0229-287700