HomeNieuwsUitnodiging: Webinar Sociale Veiligheid – 11 juni

Uitnodiging: Webinar Sociale Veiligheid – 11 juni

Komt pesten, agressie en seksuele intimidatie niet voor bij jouw sportvereniging? Hoe zeker ben je hiervan? En mocht je als bestuur toch een klacht binnenkrijgen, weet je dan wat je te doen staat? Neem dan nu deel aan de interactieve webinar Sociale Veiligheid op donderdag 11 juni! De kans dat de leden bij je vereniging blijven is groter wanneer ze plezier ervaren en zich veilig voelen in de vereniging, dan wanneer dat niet (meer) het geval is. Er vinden nu geen wedstrijden en toernooien plaats, maar het ongewenste gedrag is natuurlijk nog niet verdwenen.

Een groot deel van de Nederlanders – bijna 75 procent – krijgt ooit te maken met ongewenst of grensoverschrijdend gedrag. Denk hierbij aan agressie, seksuele intimidatie en ander grensoverschrijdend gedrag. Een sociaal veilig klimaat creëren is noodzakelijk. Als bestuur kun je daarvoor bepaalde maatregelen treffen, zoals het aanstellen van een vertrouwenscontactpersoon, het naleven van gedragsregels of het screenen van trainers en/of vrijwilligers aan de hand van een gratis Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Voor wie?

Dit webinar is bedoeld voor bestuursleden en/of vertrouwenscontactpersonen en/of commissieleden van sportverenigingen.

Programma

Donderdag 11 juni 2020
20.00 uur tot 21.30 uur

Tijdens de webinar:

  • Leer je wat je kunt doen om aan je leden te laten zien dat je de veiligheid van je leden, vrijwilligers en bezoekers serieus neemt;
  • Bespreken we de mogelijkheden om sociale veiligheid te creëren;
  • Bespreken we o.a. het High5-stappenplan en de Regeling Gratis VOG;
  • Staan we stil bij de meldplicht voor bestuurders en begeleiders;
  • Wissel je kennis en ervaring uit met bestuurders van andere clubs.

Aanmelden

Klik hier om direct aan te melden. 

Vragen?

Bij vragen, twijfels of meldingen over veilig sporten is het Centrum Veilige Sport Nederland er voor jou. Voor specifieke informatie over preventie en de Regeling Gratis VOG via vog@nocnsf.nl.

Het webinar wordt aangeboden door:
Centrum Veilige Sport NOC*NSF