HomeNieuwsTouwtje Spring Challenge!

Touwtje Spring Challenge!

De vakantie is voorbij en we zijn allemaal weer sportief gestart! De leerlingen wennen aan de nieuwe klassen, een mooi moment om de groepsvorming in de klas positief te beïnvloeden met de Touwtje Spring Challenge!

15 dagen sportief
De Nationale Sportweek is dit jaar van 15 t/m 29 september, in de derde en vierde schoolweek na de vakantie. Het is de 15e keer dat de Nationale Sportweek wordt georganiseerd en daarom duurt deze dit jaar 15 dagen. Niet alleen wij organiseren van alles, ook sportverenigingen binnen onze gemeente zetten hun deuren open en organiseren verschillende activiteiten. Het zou mooi zijn als u in uw schoolkrant/nieuwsbrief aandacht aan de activiteiten in de Nationale Sportweek kan schenken!

Heel West-Friesland springt!
Binnenkort krijgen bijna alle klassen van ons een oranje springtouw. Deze kunnen de kinderen gebruiken om mee te doen aan de Touwtje Spring Challenge tijdens de Nationale Sportweek. Alle klassen mogen meedoen! Bekijk hier de kijkwijzers!

De Challenge
De uitdaging is om met zoveel mogelijk kinderen, achter elkaar aan, touwtje te springen, zonder dat het touw geraakt wordt. Iedereen mag meerdere keren springen, dus ook kleine klassen maken evenveel kans om te winnen. Het is natuurlijk nog veel leuker, als jullie met de klas kunnen laten zien op welke creatieve manieren jullie kunnen touwtje springen.

Er zijn drie niveaus:

  • Onderbouw: hoeveel kinderen springen over een wiegend touw?
  • Middenbouw: hoeveel kinderen kunnen er onder een draaiend touw door rennen?
  • Bovenbouw: hoeveel kinderen kunnen inspringen, 1x springen en weer uit het draaiend touw rennen?

Maak een leuk filmpje van jullie challenge en stuur deze voor 3 oktober naar Fleur de Wit. Als het filmpje te groot is om te mailen, kunnen jullie deze ook verzenden via We Transfer, naar Fleur de Wit.

 Prijzen!
Voor de groepen die met de hele klas het vaakst kunnen springen hebben we een hele mooie prijs, hierbij kijken we ook naar de creativiteit. Jullie krijgen een maand lang een beweegkist, waarmee allerlei leuke sportieve activiteiten kunnen worden gedaan met de hele school. Bovendien krijgen jullie ook een half jaar lidmaatschap van onze Sport & Speluitleen!

Veel plezier!
Wij wensen u heel veel plezier en succes met deze Touwtje Spring Challenge! Wij zien uit naar al jullie filmpjes.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fleur de Wit, 0229 – 28 77 00