HomeNieuwsTeam Sportservice lanceert de Sport & Samenleving Podcast

Team Sportservice lanceert de Sport & Samenleving Podcast

logo-Podcast-Team-Sportservic

Aflevering 1: Joëlle Staps.

Wat zijn de gevolgen van corona voor de lokale sport? En hoe zit het nu precies met het Nationaal Sportakkoord en de lokale sportakkoorden met de hulp van formateurs en adviseurs? De Sport & Samenleving Podcast van Team Sportservice is gelanceerd en plaatsvervangend directeur Sport bij het Ministerie van VWS, Joëlle Staps, geeft als eerste gast antwoord op deze vragen. De podcast is vanaf nu te beluisteren.

De Sport & Samenleving Podcast is een maandelijkse podcast voor iedereen die in de wereld van sport en samenleving actief is. Met de podcast wil Team Sportservice inspireren en vooral ook wijzer maken. Als adviseur en uitvoerder van sportbeleid ziet Team Sportservice in de dagelijkse praktijk de ontwikkelingen en uitdagingen van beleidsmakers op het gemeentehuis, buurtsportcoaches in de wijk, vakleerkrachten bewegingsonderwijs op scholen en bestuurders op de vereniging. Deze ontwikkelingen en uitdagingen staan centraal in de Sport & Samenleving Podcast. De podcast behandelt de actualiteit, maar draait uiteindelijk om een goed inhoudelijk gesprek tussen de gast van de maand en ervaren presentator Lennart Booij.

Een beetje verder helpen

“Veel van het nieuws gaat over de landelijke initiatieven, landelijk beleid, grote onderzoeksresultaten enzovoorts. Maar de uitdagingen waar de mensen tegenaan lopen die lokaal actief zijn, zijn voor die groep natuurlijk minstens zo interessant. En dan vooral om daar eens wat dieper op in te gaan, de tijd voor te nemen en ze op die manier hopelijk verder te helpen. Dat is de reden geweest voor het opzetten van de podcastds”, aldus Enrico Damo, manager Markt, Kennis en Strategie en eindredacteur van de Sport & Samenleving Podcast bij Team Sportservice.

Vertaling lokale sportakkoorden

In de eerste aflevering is Joëlle Staps te gast. Zij is plaatsvervangend directeur Sport bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Uiteraard wordt de laatste stand van zaken omtrent corona besproken, maar het gesprek zoomt vooral in op het Nationaal Sportakkoord en de vertaling naar de lokale sportakkoorden. Daarnaast schijnt Ellis van der Weerden, directeur Team Sportservice, haar licht op de huidige situatie en roept leden op solidair te zijn met hun vereniging. De opzet van de Sport & Samenleving Podcast is een goed gesprek rond de tafel, maar de eerste aflevering is vanwege de veiligheidsmaatregelen via Skype en telefoon gegaan.

Beluisteren via verschillende kanalen

De podcast is te beluisteren via allerlei kanalen zoals iTunes en Spotify of via de site van Team Sportservice website.

Abonneer op de podcast

Alle afleveringen van de Sport & Samenleving Podcast luister je hieronder. Of abonneer je op de podcast via je favoriete podcastapp om geen enkele aflevering te missen. Elke maand is hier een nieuwe aflevering te vinden.