HomeNieuwsSportservice West-Friesland sport met vluchtelingen

Sportservice West-Friesland sport met vluchtelingen

Sportservice West-Friesland zet zich in voor het bewegen met vluchtelingen. Sinds woensdag 11 november worden er 144 vluchtelingen opgevangen in sporthal De Sluis in gemeente Drechterland. Sportservice organiseert op vier verschillende dagen leuke activiteiten voor jong en oud. Dit doen ze in samenwerking met verschillende verenigingen. Er wordt zelfs een Panna Knock out voetbaltoernooi georganiseerd voor zowel de vluchtelingen als de basisschool leerlingen uit Hoogkarspel.

Gemeente Drechterland heeft Sportservice West-Friesland gevraagd om beweegactiviteiten met de vluchtelingen te organiseren. Hierop heeft Sportservice vier beweegmomenten georganiseerd waarvan de eerste drie al hebben plaats gevonden. Op donderdag is er een sportpakket ter beschikking gesteld, waar ze zelfstandig mee kunnen sporten. Hiermee kunnen sporten zoals, voetbal, frisbee, foam speerwerpen, rugbyen, touwtje springen en jeu de boules gespeeld worden.  

Afgelopen zondag zijn er in samenwerking met turnvereniging DESS in de gymzaal Om de Noord, verschillende activiteiten georganiseerd. Zo was er onder andere een klein voetbalveldje, werd er volleybal en basketbal gespeeld en de tumblingbaan kon worden gebruikt onder leiding van turnvereniging DESS. Voor de 50 vluchtelingen die hier op afkwamen was er dus genoeg te doen.

Dinsdag middag werd er in samenwerking met HTC Santana tennisactiviteiten georganiseerd. ’s Avonds gaat het vierde van De Valken uit Venhuizen, voor diegene die dat willen, een potje met ze voetballen en op woensdag middag is er een Panna Knock out voetbaltoernooi georganiseerd voor de basisschool kinderen uit Hoogkarspel en de vluchtelingen. Dit vind plaats bij De Sluis om 15:00 uur.

Tot nu toe zijn de reacties vanuit de vluchtelingen erg positief. Het enthousiasme straalt van hun gezichten en door te sporten kunnen ze even vergeten waarom ze hier zijn. Dit alles heeft Sportservice West-Friesland niet kunnen organiseren zonder de samenwerking met verschillende verenigingen zoals voetbalvereniging De Valken, HTC Santana, turnvereniging DESS en de vele vrijwilligers uit gemeente Drechterland.