HomeNieuwsSportservice test Opmeerder senioren op fitheid

Sportservice test Opmeerder senioren op fitheid

Sportservice West-Friesland is donderdag 20 november a.s. aanwezig tijdens de Seniorendag in de gemeente Opmeer. Bezoekers kunnen tussen 14.00-16.00 uur hun algemene fitheid laten testen en een passend beweegadvies ontvangen.

Sportservice is deze middag aanwezig vanuit het project Bewegen op Recept. Bewegen op Recept is gericht op sport- en beweegstimulering van inwoners uit Opmeer die nog niet sportief actief zijn, maar dit om gezondheidsredenen wel (sterk) wordt aanbevolen. Persoonlijke drempels kan de reden zijn om niet voldoende te bewegen. Voorbeelden zijn onbekendheid met het sport-en beweegaanbod, angst om te bewegen, financiële of mentale redenen of sociale aspecten. De beweegconsulent van Sportservice kan mensen ondersteunen naar een actieve leefstijl.

 

Bewegen houdt de mens langer gezond en zorgt voor veerkracht tegen de effecten van ziekten. Het belang van (meer) bewegen is groot, zowel voor gezonde mensen als ook voor diegene met gezondheidsklachten. Medewerkers van Sportservice West-Friesland adviseren de bezoekers tijdens de Seniorendag graag over de beweegmogelijkheden in de gemeente Opmeer. Voordat er actief deelgenomen kan worden aan beweegactiviteiten is het raadzaam om de fysieke toestand van het moment te weten. Met behulp van verschillende laagdrempelige beweegtestjes wordt er op de Seniorendag een algemeen beeld geschetst.

 

Informatie

Iedere bezoeker van de Seniorendag ontvangt bij vertrek een tasje met daarin informatie over het sport-en beweegaanbod in de gemeente Opmeer. Het is een eerste stap op weg naar meer beweging. Voor de bezoekers die zich laten testen staat er een bidon klaar die meegenomen kan worden naar de (nieuwe)beweegactiviteit. De Seniorendag wordt gehouden in wijkcentrum de Lindehof, Graaf Willemstraat 27, Hoogwoud.