HomeNieuwsSportservice informeert de sportvereniging

Sportservice informeert de sportvereniging

Sportservice West-Friesland organiseert diverse thema-avonden en bijeenkomsten voor de sportverenigingen uit West-Friesland. In de tweede helft van 2011 staan weer diverse onderwerpen op het programma’s, zoals overgewicht bij senioren en de cursus Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd.

ThemabijeenkomstenOp maandag 12 september 2011 staat de eerste bijeenkomst gepland. Deze bijeenkomst is speciaal voor MBvO- en GALM-docenten en staat in het teken van overgewicht bij senioren. Als lesgever ga je ervaren en observeren wat het betekent voor je manier van bewegen om overmatig gewicht bij je te dragen. Na bijna één jaar ‘Sportief Opmeer’ vindt op 19 september 2011 een evaluatiebijeenkomst plaats voor alle deelnemende verenigingen.

Vrijwilligers werven en behouden is makkelijker gezegd dan gedaan. Dat geldt ook voor het besturen van een vereniging. Sportservice krijgt veel vragen omtrent deze onderwerpen. Om de verenigingen in West-Friesland te informeren, omtrent vrijwilligers werven, wordt op 19 september 2011 een startbijeenkomst georganiseerd. Aan de hand daarvan kunnen verenigingen kijken of zij al goed op weg zijn, of dat zij nog een themabijeenkomst of een vervolgcursus moeten volgen.

In het najaar van 2011 staan nog meer themabijeenkomsten met diverse onderwerpen op het programma. De volgende onderwerpen komen ondermeer op één of meerdere avonden aan bod: ‘Vrijwilligerscoördinator’, ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’, ‘Omgang en begeleiding verstandelijk beperkte deelnemers’ en ‘Sporten met autisme’. Alle informatie omtrent de themabijeenkomsten is terug te vinden op de website www.sportservicewestfriesland.nl onder ‘Evenementen’.

VerenigingsadviseringDeze themabijeenkomsten zijn onderdeel van het programma verenigingsadvisering van Sportservice West-Friesland in de gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Koggenland, Medemblik (kern Andijk en Wervershoof) en Opmeer. Sportservice West-Friesland kan de verenigingen uit deze gemeenten individueel ondersteuning bieden op diverse gebieden. Het team van verenigingsadviseurs staat klaar om te helpen bij het oplossen van bestuurlijke en organisatorische problemen. De verenigingsadviseurs gaan altijd uit van de bestaande situatie en werken samen met de vereniging aan een plan van aanpak. De vereniging zelf bepaalt de inhoud van deze plannen, de verenigingsadviseur heeft vooral de rol van procesbegeleider.

Meer informatieVoor meer informatie over bovenstaande thema-avonden of het programma verenigingsadvisering kunt u contact opnemen met Sportservice West-Friesland, Nanda Timmerman, tel: 0229- 29 77 05. U kunt ook een kijkje nemen op de website .