HomeNieuwsSportimpuls aanvraag voor “Special Heroes” in Stede Broec toegekend!

Sportimpuls aanvraag voor “Special Heroes” in Stede Broec toegekend!

SBO ’t Palet, Praktijkschool West-Friesland, Skeelergroep Stede Broec, gemeente Stede Broec en Team Sportservice West-Friesland hebben de handen in één geslagen om de leerlingen kennis te laten maken met nieuwe sporten via het sportkennismakingsproject Special Heroes. Dit in nauwe samenwerking met lokale sportaanbieders.

Wat is de Sportimpuls?
De Sportimpuls is een subsidie van ZonMw. Met de Sportimpuls worden lokale sport- en beweegaanbieders twee jaar lang financieel ondersteund bij het opzetten van activiteiten om meer mensen te laten sporten en bewegen. Begin juli ontvingen alle sport- en beweegaanbieders die een Sportimpuls-subsidieaanvraag hebben gedaan bericht over honorering of afwijzing. De aanvraag in de gemeente Stede Broec richt zich op leerlingen van ’t Palet en Praktijkschool West-Friesland en op sportaanbieders die (nieuw) aanbod willen opzetten voor deze doelgroep. Het project Special Heroes is een programma van Stichting Special Heroes Nederland. Per 1 september 2019 gaat dit project van start en heeft een looptijd van twee jaar.

Wat willen we samen bereiken?
De sportparticipatie van leerlingen uit het SBO/praktijkonderwijs is lager dan die van leerlingen uit het reguliere onderwijs. Doel van het project is dat zeker 80% van de leerlingen kennismaakt met meerdere (nieuwe) vormen van sport en bewegen en ontdekt wat ze leuk vindt en wat bij ze past. In een vertrouwde schoolomgeving maken ze (voor het eerst) kennis met de sport, die aansluit op hun wensen en behoeften, om uiteindelijk door te stromen naar de sportaanbieder. Andersom krijgt sportaanbieder de kans om kennis te maken met de doelgroep en (nieuw) aanbod op te zetten/nieuwe leden te werven.

Met als uiteindelijk doel dat de sportkennismakingslessen na het project worden voortgezet door continuering van Special Heroes en/of integratie van het aanbod in het bestaande JeugdSportPas-programma.

Meer informatie
Wilt u meer informatie of misschien zelfs aansluiten bij dit project, kunt u contact opnemen met Marieke Wever, 0229-287700.