HomeNieuwsSportimpuls aanvraag voor “Enkhuizen voor en door jongeren” toegekend!

Sportimpuls aanvraag voor “Enkhuizen voor en door jongeren” toegekend!

Volleybalclub Madjoe, Zeilschool & Strandpaviljoen Enkhuizen, Schermclub Enkhuizen, WFHC Enkhuizen, Welwonen, RSG Enkhuizen, Gemeente Enkhuizen en Team Sportservice West-Friesland hebben de handen in één geslagen om voor de jongeren in Enkhuizen, een uitdagend sportaanbod te creëren.

Wat is de Sportimpuls?
De Sportimpuls is een subsidie van ZonMw. Met de Sportimpuls worden lokale sport- en beweegaanbieders twee jaar lang financieel ondersteund bij het opzetten van activiteiten om meer mensen te laten sporten en bewegen. Begin juli ontvingen alle sport- en beweegaanbieders die een Sportimpuls-subsidieaanvraag hebben gedaan bericht over honorering of afwijzing. De aanvraag in Enkhuizen is gericht op jeugd in lage inkomensbuurten (regeling JILIB). Per 1 september gaat dit project van start in Enkhuizen.

Wat willen we samen bereiken?
De samenwerkingspartners uit deze aanvraag willen een verbeterd sportaanbod ontwikkelen, dat aansluit bij de wensen en behoeften van de (niet-sportende) jongeren, met als doel een toename van de sportparticipatie. Om verantwoordelijkheid onder jongeren te vergoten worden zij zelf opgeleid en zijn zij leidend om deze activiteiten en evenementen voor en met elkaar te organiseren. De focus ligt op een “Buurtsportvereniging” (BSV) voor en door jongeren. Dit wordt opgezet door de verenigingen in samenwerking met Team Sportservice en de jongeren.

Meer informatie
Wilt u meer informatie of misschien zelfs aansluiten bij dit project kunt u contact opnemen met Peter Bakker of bellen naar 0228-287700.