HomeNieuwsSportieve senioren in Stede Broec

Sportieve senioren in Stede Broec

De vervolglessen van het GALM+project in de gemeente Stede Broec zijn alweer van start gegaan in de eerste week van maart. De beweeglessen zijn bedoeld voor senioren van 65 tot 75 jaar en worden verzorgd vanuit Sportservice West-Friesland. De lessen vinden plaats op woensdagochtend en aanmelden kan nog steeds.

Eén lesuurOp woensdag 2 maart 2011 heeft de eerste les van het vervolgprogramma van GALM+ plaatsgevonden. De twee groepen uit het introductieprogramma zijn samengevoegd tot één groep. Deze lessen vinden plaats op woensdagochtend van 9.00 – 10.00 uur in sporthal de Flint te Bovenkarspel. De lessen zijn bedoeld voor senioren van 65 tot 75 jaar oud. Personen, die iets jonger of ouder zijn, zijn ook van harte welkom. Het programma duurt tot aan de zomervakantie en bedraagt € 48, – voor 16 lessen. Aanmelden is nog steeds mogelijk.

BeweeglessenTijdens de beweeglessen worden oefeningen ter bevordering of het onderhouden van spierkracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en reactiesnelheid aangeboden. Alle oefeningen vinden plaats in sport- en spelvorm. Tijdens de lessen wordt er uiteraard rekening gehouden met de belastingsmogelijkheden van spieren en gewrichten, behoeften en eventuele beperkingen van de deelnemers.

GALM+ Stede BroecGALM+ is een sportstimuleringsproject vanuit de gemeente Stede Broec uitgevoerd door Sportservice West-Friesland. Het project richt zich op niet (meer) sportieve senioren van 65 tot 75 jaar oud. Het project is van start gegaan op 16 oktober 2010 met een fitheidtest in sporthal de Kloet. Senioren konden zich hier aan deelnemen, waarna zij zich konden aanmelden voor het introductieprogramma. Het introductieprogramma bestaat uit één beweeguur per week gedurende 12 weken lang. Tijdens het beweeguur komen diverse sportieve activiteiten aan bod. Na afloop van het introductieprogramma kunnen de deelnemers verder gaan met het vervolgprogramma.

Meer informatie en aanmeldenVoor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Sportservice West-Friesland, Ricardo Appelman tel. 0229-287701.