HomeNieuwsSportieve middag Seniorenbond Hoogkarspel een succes!

Sportieve middag Seniorenbond Hoogkarspel een succes!

Zaterdagmiddag 16 september was het een drukte van belang in sporthal De Sluis in Hoogkarspel en op het naastgelegen betrekkelijk nieuwe sportcircuit. Enkele honderden 60-plussers gaven gehoor aan de uitnodiging om kennis te komen maken met allerlei sportieve activiteiten voor deze doelgroep.  De middag werd geopend door wethouder Simone Visser-Botman.

Vanuit bestuurslid Gerrit Besseling van Seniorenbond Hoogkarspel kwam het idee om een sportieve middag voor senioren te organiseren. Hierin werd de connectie gezocht met buurtsportcoach Paul Molenaar van Team Sportservice. En na enkele bijeenkomsten stond er al snel een raamwerk voor een sportieve middag met als thema ‘Bewegen en Ontmoeten’. Vrijwel alle benaderde clubs en organisaties uit de regio waren meteen enthousiast. En uiteindelijk konden bezoekers, op hun eigen niveau, deelnemen aan maar liefst 17 verschillende activiteiten.

Publiekstrekkers
Deze middag konden de senioren ook kennismaken met de talenten van blinde golfer Ronald Boef, een skeelerrace van Beau Wagemaker en een dansdemonstratie zien. Paul Molenaar: ‘Het was een geweldige middag met ontzettend veel bezoekers. Wij hopen als organisatie dat wij hiermee mensen hebben gestimuleerd en geënthousiasmeerd om (weer) actief te worden en te blijven. Dat is namelijk ontzettend belangrijk voor zowel de mentale als fysieke gezondheid.’