HomeNieuwsSportaccommodaties en sportkantines 1 juli weer open

Sportaccommodaties en sportkantines 1 juli weer open

Alle sportaccommodaties en sportkantines mogen weer open. De door het kabinet opgelegde verplichte sluiting als gevolg van het coronavirus is per 1 juli opgeheven. Ook senioren hoeven tijdens sportactiviteiten geen afstand meer te houden, waardoor wedstrijden weer mogelijk zijn.

In de praktijk houdt deze versoepeling in dat alle binnen- en buitensporten weer actief kunnen worden beoefend. Dit geldt ook voor competities, onder voorwaarden met publiek. Ook de zogenaamde contactsporters kunnen weer sporten.

Richtlijnen RIVM blijven

Wel blijft de regel gelden dat 18-plussers zoveel mogelijk voor en na het sporten anderhalve meter afstand houden en de hygiënevoorschriften van het RIVM naleven. Daarnaast blijft de richtlijn bestaan dat je thuisblijft als je ziek of verkouden bent of als iemand uit jouw huishouden positief op het coronavirus is getest.

Geen protocol meer inleveren bij gemeenten

Sinds 1 juli vervalt de verplichting om een protocol aan te leveren bij de gemeente voor toestemming een activiteit te mogen starten. De activiteit hoeft ook niet meer geregistreerd te worden op veiligsporten.nu. Er moeten wel protocollen zijn die de sportaanbieder kan tonen bij controle. De verantwoordelijkheid ligt volledig bij de aanbieder van de activiteiten.

Bekijk ook de site van jouw gemeente over dit onderwerp. Naast de landelijke protocollen wordt ook geadviseerd om het sportspecifieke protocol vanuit de betreffende sportbond te raadplegen voor aanvullende richtlijnen.

Veiligsporten.nu blijft bestaan

Het platform veiligsporten.nu blijft wel beschikbaar voor sportaanbieders om activiteiten te registeren of om nieuwe of bestaande activiteiten te promoten. Bijvoorbeeld om niet-leden te laten inschrijven voor een activiteit of om achteraf te kunnen gebruiken bij contactonderzoek vanuit de GGD bij een positieve besmetting.

Teststraat GGD blijft open voor test

De teststraat van GGD Hollands Noorden blijft beschikbaar. Iedereen kan zich laten testen en je kunt je daarvoor telefonisch aanmelden. De teststraat is te vinden op Oostergouw 7, Zwaag.