HomeNieuwsSport Heroes in volle gang!

Sport Heroes in volle gang!

Op SBO ’t Palet en Praktijkschool West-Friesland (locatie Stede Broec) is het project Sport Heroes in volle gang. Sport Heroes is een sportstimuleringsprogramma waar leerlingen, door middel van kennismakingsclinics, zelf ervaren hoe leuk sporten en bewegen is. Team Sportservice West-Friesland doet de uitvoering van het project met als doel de sport- en beweegparticipatie van leerlingen in het speciaal onderwijs vergroten.

De onder- en middenbouw leerlingen van SBO ’t Palet en Praktijkschool West-Friesland zijn inmiddels echte Sport Heroes.

SBO ‘t Palet
Bijna alle onder- en middenbouw leerlingen van SBO ’t Palet hebben deelgenomen aan de kennismakingsclinics voetbal. Deze clinics werden gegeven tijdens de reguliere gymlessen, door voetbalvereniging de Zouaven. Elke klas heeft drie clinics gevolgd, waarna elke leerling een Sport Heroes certificaat in ontvangst mocht nemen. Naar aanleiding van het Sport Heroes project zijn inmiddels al drie kinderen aangesloten bij het G-voetbal team van de Zouaven! De twee sporten die nog volgen voor de leerlingen van ’t Palet zijn judo, van judoschool Cees Veen en skeeleren van Skeelergroep Stede Broec.

Praktijkschool Stede Broec
Alle onderbouw leerlingen van Praktijkschool West-Friesland zijn inmiddels Kickboks Heroes geworden. Elke klas heeft bij HSIS Schaper drie kickboksclinics gevolgd. Ook op de Praktijkschool mocht elke leerling na afloop van de drie kennismakingsclinics een Sport Heroes certificaat in ontvangst nemen. De sport die nog gaat komen voor de leerlingen van de Praktijkschool is voetbal van voetbalvereniging de Zouaven. Ook op de Praktijkschool volgt nog een derde sport, maar deze staat nog niet vast.

In navolging op de kennismaking clinics binnen de reguliere gymlessen, zullen er ook clinics worden georganiseerd buiten de gymlessen om. De leerlingen kunnen zich hiervoor inschrijven, om zo beter kennis te kunnen maken met een sport naar keuze.