HomeNieuwsSint Nicolaasschool in Nibbixwoud start DrinkWater! – campagne op Kraanwaterdag

Sint Nicolaasschool in Nibbixwoud start DrinkWater! – campagne op Kraanwaterdag

Op 25 september 2019 – op Nationale Kraanwaterdag – startte de Sint Nicolaasschool uit Nibbixwoud als tweede school in de gemeente Medemblik met de DrinkWater!-campagne van Jongeren op Gezond Gewicht. Vanaf vandaag drinken zij op een vaste dag in de week alleen nog water op school. Mascotte Druppie werd luidkeels onthaald en had voor elk kind een eigen bidon mee. Deze bidon kunnen de kinderen gebruiken om hun water uit te drinken.

Tweede school in de gemeente
Directeur Femke Zijlema is trots. “We zijn de tweede school in de gemeente die dit doet. We doen dat omdat we willen bijdragen aan de gezondheid van onze leerlingen en tegelijkertijd willen we ook de afvalberg terugdringen. De DrinkWater!-campagne is een mooie stap. De kinderen krijgen op die dagen op school geen suiker meer binnen en het scheelt heel veel afval van pakjes en pakken drinken.”

Het lijkt voor ouders zo gemakkelijk om pakjes drinken of frisdrank mee te geven naar school. Kinderen consumeren ruim 6 kilo suiker per jaar door deze vaak zoete dranken tijdens school. Als water drinken op de school de norm zou worden, zou dat dus veel schelen.