HomeNieuwsSchuiftafeltennis in Venhuizen

Schuiftafeltennis in Venhuizen

De Jozefschool in Venhuizen doet mee aan een pilot van schuiftafeltennis. Schuiftafeltennis is een nieuwe en makkelijkere vorm van tafeltennis om de sport laagdrempeliger te maken voor verschillende doelgroepen. Je speelt niet over het net, maar eronderdoor. De batjes zijn afgeschaafd, zodat je ermee kan schuiven. En de zijkanten van de tafel kunnen worden afgezet.

De leerlingen krijgen tijdens het bewegingsonderwijs leskaarten om uit te proberen. Deze zijn ontwikkeld door de Tafeltennisbond. De school heeft een tafeltennistafel gekregen van de bond. De leskaarten worden door de vakleerkracht bekeken, gegeven en geëvalueerd. Op deze manier worden de leskaarten geoptimaliseerd voor het bewegingsonderwijs.

Clinic

Als aftrap van de pilot is op de school een clinic gegeven door evenementenbureau MJ. Deze clinic werd aangeboden door de Tafeltennisbond. De onderdelen waren heel leuk, nieuw en uitdagend. Er werd bijvoorbeeld gemikt op een groot doek met punten. Records werden er verbroken met overspelen. En er waren zelfs minidoeltjes zoals een minibasket, minidoel en minirugbypalen waar op gemikt moest worden. De kleine tafeltennistafels waren moeilijk, maar heel uitdagend voor de kinderen. De oudere groepen werkten al naar het echte tafeltennis toe, want ‘dat kunnen ze natuurlijk allang’.

Op dit moment zijn er weinig gymzalen met tafeltennistafels tot hun beschikking. Maar mocht het budget dit toelaten, dan is een schuiftafeltennis zeker het overwegen waard in combinatie met de leskaarten. Meer informatie over schuiftafeltennis vind je hier.