HomeNieuwsSchoolvoetbaltoernooi Drechterland

Schoolvoetbaltoernooi Drechterland

Op woensdag 20 april 2011 vindt voor diverse scholen uit de gemeente Drechterland het schoolvoetbaltoernooi plaats. De jongens en meisjes van groep 5 t/m 8 uit Hoogkarpsel, Westwoud en Oosterblokker strijden dan om de winst. De organisatie van het schoolvoetbaltoernooi is in handen van Sportservice West-Friesland.

VoetbalfestijnDe leerlingen van het Kerspel, Mr. Spigtschool, ’t Skitteljacht Hoogkarspel, ’t Skitteljacht Westwoud, de Pancratius en de Regenboog gaan in verschillende categorieën tegen elkaar voetballen. Het voetbalfestijn gaat op 20 april om 13.30 uur van start op het terrein van voetbalvereniging Spirit’30 in Hoogkarpsel. Om de dag in goede banen te kunnen leiden werkt Sportservice West-Friesland samen met voetbalvereniging Spirit’30 en krijgen zij ondersteuning van de leerlingen van het Martinus College.

Kampioen van DrechterlandTijdens het schoolvoetbaltoernooi zijn er vijf verschillende categorieën. Bij de eerste categorie spelen de jongens uit groep 7 en 8 op een heel speelveld elf tegen elf met buitenspel. Bij de andere categorieën wordt zeven tegen zeven gespeeld op een half speelveld. In de tweede categorie spelen jongens uit groep 7 en 8 en in de derde categorie meisjes uit groep 7 en 8. De vierde categorie bestaat uit jongens uit groep 5 en 6. De meisjes uit groep 5 en 6 vormen de vijfde en laatste categorie.

De dagwinnaars van de categorieën 1, 3, 4 en 5 spelen later tegen de toernooiwinnaars van het schoolvoetbaltoernooi in Venhuizen om het kampioenschap van de gemeente Drechterland. De locatie en datum van deze wedstrijden zijn nog niet bekend.

InformatieVoor meer informatie kunt u contact opnemen met Sportservice West-Friesland, Ricardo Appelman, tel: 0229- 28 77 01.