HomeNieuwsSchoolsportdagen Opmeer succesvol

Schoolsportdagen Opmeer succesvol

Het was vorige week een drukte van belang op sportpark De Weijver in Hoogwoud. Maar liefst 437 kinderen genoten op verschillende dagen van een onvergetelijke sportdag. De bewegingsconsulenten van Sportservice West-Friesland hadden de organisatie van de dag op zich genomen en in samenwerking met verschillende verenigingen uit de gemeente Opmeer, resulteerde dit in een zeer gezellige, maar vooral sportieve dag!

Samenwerking maakt sterk
De kinderen uit de groepen 3 t/m 8 van basisschool De Akker, De Dubbele Punt en de Bonifatiusschool konden allerlei verschillende sporten beoefenen. Dit was mogelijk, doordat de samenwerking was gezocht met zwembad ’t Woudmeer, de beachvolleybalvelden van BVRO en het hockeyveld van WFHC Spire. Daarnaast werd zelfs de natuurspeeltuin nog bezocht.

SportklassenVeel kinderen, betekent veel begeleiding. Naast een klein aantal hulpouders, werden deze dagen ook mogelijk gemaakt door het inzetten van 3e jaars leerlingen van zowel het Newtoncollege als de sportklassen van het Copernicus. Een leerzame ervaring voor deze leerlingen, maar ook een prima begeleiding tijdens alle spectaculaire onderdelen. Want ondanks dat het zonnetje deze dagen ontbrak, maakten alle lachende gezichten de sportdagen in gemeente Opmeer tot een groot succes.!

Meer informatie
De bewegingsconsulenten van Sportservice West-Friesland worden met subsidie van de gemeente Opmeer op het basisonderwijs in de gemeente ingezet voor het bewegingsonderwijs. Naast de wekelijkse gymlessen verzorgen zij ook de schoolsportdagen en een aantal sportstimuleringsactiviteiten in de gemeente. Voor meer informatie over de schoolsportdagen of andere sportstimuleringsactiviteiten in de gemeente Opmeer kunt u contact opnemen met Sportservice West-Friesland, Zola Stoop, telefoon 0229-287700 of via de e-mail: zstoop@sportservicewestfriesland.nl.