HomeNieuwsSBO ’t Palet springt mee voor Wereldrecord

SBO ’t Palet springt mee voor Wereldrecord

Diverse scholen uit de gemeente Drechterland en Opmeer hebben meegedaan met het Wereldrecord touwtjespringen. Naast het Petrus Canisius (115 leerlingen), ‘t Ruimteschip (185 leerlingen), De Akker (114 leerlingen) en De Dubbele Punt (61 leerlingen) was ook SBO ’t Palet uit Bovenkarspel één van de scholen die mee had gedaan. Doel was het huidige record van 71.000 springers te verbreken en hierbij geld op te halen voor het Jeugdsportfonds. Met 64.785 deelnemers is het wereldrecord niet gehaald maar, maar het was meer dan genoeg voor het Nederlands Record dat stond op 42.228 kinderen.

Het was een drukte van jewelste op het schoolplein van SBO ’t Palet in Bovenkarspel. Meer dan 300 kinderen, hadden zich samen met de juffen en meesters verzameld om live het startschot om 11:24 uur mee te maken. Met een oranje springtouw in de hand stond iedereen startklaar om het record te verbreken. Na een korte warming-up kon er begonnen worden met aftellen.

Nederlands record
Helaas is het Wereldrecord net niet behaald, maar wel hebben de 64.785 kinderen samen een Nederlands Record bij elkaar gesprongen. De touwtjes mochten de kinderen houden, dankzij een bijdrage van Zilveren Kruis Achmea. Zij ondersteunden de recordpoging vanuit het lesprogramma IK Lekker fit!? Het stimuleren van buiten spelen en sporten bij een sportvereniging is een speerpunt binnen IK Lekker fit!? Daar sluit de wereldrecordpoging touwtjespringen, met het Jeugdsportfonds als goed doel, prima bij aan.
Hoeveel er opgehaald is voor het Jeugdsportfonds wordt binnenkort bekend gemaakt. Met dit geld kunnen kinderen, die het zelf niet kunnen bekostigen, sporten. Wilt u meer weten over het Jeugdsportfonds, neem dan contact op met Sportservice West-Friesland (0229) 28 77 00.

Het Wereldrecord Touwtjespringen is een initiatief van Sportservice Noord-Holland, Sportservice Midden Nederland, Zilveren Kruis Achmea en de Gemeente Haarlemmermeer.