HomeNieuwsSamenwerking resulteert in recordaantal JeugdSportPas!

Samenwerking resulteert in recordaantal JeugdSportPas!

De voorjaarsperiode van de JeugdSportPas is per 1 maart 2011 van start gegaan met een recordaantal, totaal 689 deelnemers! De JeugdSportPas vindt plaats in de gemeenten Enkhuizen, Koggenland, Opmeer en Medemblik (kern Andijk en Wervershoof) en wordt georganiseerd door Sportservice West-Friesland in samenwerking met basisscholen en lokale sportaanbieders.

Massale inschrijvingenDe leerlingen uit groep 5 tot en met 8 van de basisscholen uit de gemeenten Koggenland, Opmeer en Medemblik (kern Andijk en Wervershoof) hebben zich massaal ingeschreven voor de voorjaarsperiode van de JeugdSportPas, totaal 623 deelnemers. Hierbij krijgen leerlingen de kans om vier kennismakingslessen van een sport te volgen zonder direct lid te worden. De leerlingen konden zich aanmelden voor maximaal twee van de negentien aangeboden sporten. De meest populaire sporten waren trampolinespringen, paardrijden, snorkelen, fitness en tennis.

Extra groepenDoor de vele aanmeldingen werden in samenwerking met de sportverenigingen/aanbieders extra groepen geformeerd om alle kinderen te kunnen plaatsen. Door deze goede samenwerking konden praktisch alle kinderen geplaatst worden voor de sport naar hun keuze. De eerste kennismakingslessen zijn op 1 maart 2011 van start gegaan. De cursussen lopen door tot de zomervakantie.

EnkhuizenDe gemeente Enkhuizen kent haar eigen JeugdSportPas-periodes. De huidige periode is ook op 1 maart 2011 van start gegaan met de kennismakingslessen. Leerlingen uit groep 5 tot en met 8 konden deelnemen aan streetdance en hockey. Voor streetdance hadden 52 deelnemers zich aangemeld. Door de vele aanmeldingen moesten ook hier extra groepen gecreëerd worden. Hockey is nieuw in Enkhuizen, deze vereniging heeft zich direct aangemeld voor deelname aan de JeugdSportPas en dat levert gelijk 14 JeugdSportPas-deelnemers op. In Enkhuizen volgen tot de zomervakantie nog een aantal JeugdSportPas-periodes, de sporten zijn dan: teakwondo, kickboksen, tennis en mountainbiken.

InformatieVoor meer informatie kunt u contact opnemen met Sportservice West-Friesland, Nanda Timmerman, tel. 0229-28 77 05.