HomeNieuwsSamen levens redden in de wijk, doe je mee?

Samen levens redden in de wijk, doe je mee?

Beste buurtgenoot,

Samen met een aantal buren start ik een actie om geld in te zamelen voor een AED in onze buurt. Hiermee vergroten we de overlevingskans van buurtgenoten die een hartstilstand krijgen.

Waarom een BuurtAED actie?
Een AED in de buurt is van levensbelang, want snel handelen bij een hartstilstand kan levens redden. Een AED is een apparaat dat met een schok het hart weer aan het pompen kan brengen bij een hartstilstand. In onze buurt hebben we geen AED die dag en nacht bereikbaar is. Dat moet veranderen, vinden wij.
Elke week krijgen 300 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Vaak totaal onverwachts, in of om het huis. Binnen 6 minuten reanimeren en een AED gebruiken, verhoogt de overlevingskans aanzienlijk. Een ambulance is er vaak niet op tijd. Met een BuurtAED maken wij onze buurt dus veiliger.

Het BuurtAED-pakket
Met deze actie zamelen we geld in voor een totaalpakket met:
• Philips HeartStart FRx AED
• Stevige buitenkast met pincodeslot
• 5 jaar onderhoud en service

Samen brengen we geld bij elkaar Het geld inzamelen doen we via het crowdfunding platform BuurtAED.nl. BuurtAED.nl is een initiatief van de Hartstichting en Philips, om Nederland (hart)veiliger te maken. Met een speciale bijdrage van Philips krijgen we 1052 euro korting.

Wij zamelen nog 1629 euro in. Met zijn allen moet dat lukken! Elke bijdrage – groot of klein – is waardevol.

Help je mee?
Doneer voor onze BuurtAED!  Alvast bedankt!

Onze buurt (hart)veiliger: zo werkt dat Onze BuurtAED komt te hangen aan een buitenmuur in de wijk. Hij wordt aangemeld bij het oproepsysteem voor burgerhulpverleners en is dan dag en nacht bereikbaar. Zodra iemand in onze buurt 112 belt bij een hartstilstand worden dan burgerhulpverleners opgeroepen die de AED op kunnen halen. Daarom is een AED in de buurt zo belangrijk. Het zou zomaar jouw of mijn leven kunnen redden!

Meer weten over deze actie? Ik hoor het graag!

Groet, Jantine Kloppenburg Marjon Schouten 06-27 525 371