HomeNieuwsRabobank komt met noodfonds voor lokale clubs en initiatieven in West-Friesland

Rabobank komt met noodfonds voor lokale clubs en initiatieven in West-Friesland

Rabobank

Rabobank West-Friesland lanceerde maandag een noodfonds voor lokale verenigingen, stichting en initiatieven die financieel zijn getroffen door het coronavirus. Per aanvraag geldt een maximum van 2500 euro. Samen met de Rabobanken in Alkmaar, Kop van Noord-Holland, Zaanstreek en Waterland is gezorgd voor een pot die is gevuld met 250.000 euro.

Het Rabobank Coöperatief Fonds richt zich op clubs en initiatieven die door de crisis worden geraakt. Te denken valt aan evenementen die zijn afgeblazen en daardoor cruciale inkomsten missen. Waarmee zelfs het voortbestaan in gevaar kan komen.

Maar uit het fonds kunnen ook nieuwe activiteiten op lokaal niveau financieel worden gesteund die juist vanwege de uitbraak van het coronavirus zijn gestart of een zetje in de rug kunnen gebruiken. Zo zouden bijvoorbeeld vrijwilligers bij voedselbanken een extraatje kunnen krijgen uit het noodfonds.

Aanvragen kunnen sinds maandag worden ingediend bij de lokale Rabobank. Het verzoek moet aan bepaalde criteria voldoen. Op www.rabobank.nl/wf zijn de voorwaarden beschikbaar en kan het aanvraagformulier worden ingevuld.