HomeNieuwsOpen lessen bij gymverenigingen in de gemeente Koggenland

Open lessen bij gymverenigingen in de gemeente Koggenland

Sportservice West-Friesland organiseert in samenwerking met de gymnastiekverenigingen in de gemeente Koggenland open gymnastieklessen speciaal bedoeld voor inwoners vanaf 60 jaar en ouder. Voor diegene die actief zijn geweest in teamverband of individueel, maar nu iets anders zoeken, is dit misschien wel een mooi alternatief.

VergrijzingDe vergrijzing in geheel Nederland neemt toe. Bewegen is belangrijk om hart- en vaatziekten en beroerte te verminderen. Tevens is bewegen belangrijk om langer zelfstandig thuis te wonen in een goede gezondheid en voor de sociale contacten. Het is ook bewezen dat in de herfst en in de winter minder wordt bewogen. Tijd om actie te ondernemen om in deze periode blijven te bewegen.

Open lessenIn de gemeente Koggenland zijn veel gymverenigingen. In de maand november en december gooien de gymverenigingen hun deuren open om u kennis te laten maken met de bewegingsactiviteiten die zij organiseren voor senioren vanaf 60 jaar en ouder. Deelname is gratis.
Elke gymvereniging geeft de lessen op haar manier. Iedereen begint met een goede warming-up, een kern gedeelte en een goede cooling down. Het verschil zit hem vooral in het kern gedeelte. De ene gymvereniging zal daar aandacht besteden aan spel naast allerlei oefeningen, de ander zal meer lichaamsoefeningen en een spel toe doen. Heeft u interesse dan volgt hier het lesaanbod.

Wanneer en waar?Bij Gymvereniging EDO is de open les op donderdag 1 november van 13.00 tot 14.00 uur in De Koggehal, Dwingel 4 in De Goorn.

Gymvereniging Victor biedt de 60+ les aan op dinsdag 6 november van 19.00 tot 20.00 uur in gymzaal Obdam, v. Wassenaerstraat 14 in Obdam.De open les voor de doelgroep 40-50 jaar is op dinsdag 20 november van 20.00 tot 21.00 uur ook in gymzaal Obdam

Bij Gymvereniging Olympia is op woensdag 14 november een open les van 9.45 tot 10.45 uur in gymzaal Berkhout, Kerkebuurt 171a in Berkhout.

De open les bij Gymvereniging Voorwaarts is op woensdag 14 november van 20.00 tot 21.00 uur in gymzaal Grosthuizen, Grosthuizen 76a Avenhorn.

Gymvereniging DWSV geeft op zaterdag 17 november de open les van 13.30 tot 14.30 uur in gymzaal Ursem, P. Haasterstraat 22 in Ursem.

Bij Gym Zuidermeer kunt u op maandag 3 december van 13.00 tot 14.00 uur deelnemen in Onze Lieve Vrouwe van Lourdes kerk, Zuidermeerweg 56 in Zuidermeer.

Meer informatieWilt u meer weten over deze open lessen dan kunt u contact opnemen met Ageeth Bakker. Bereikbaar op 0229-287702.