HomeNieuwsOlga en Duco beweegshow op senioren informatie markt

Olga en Duco beweegshow op senioren informatie markt

Enkhuizen – Op woensdag 9 november komen twee bekende, sportieve Nederlanders, Olga en Duco, naar de senioren informatie markt in de Nieuwe Doelen. Het evenement wordt georganiseerd door het ouderenwerk van Welwonen in samenwerking met Enkhuizen Actief en het NISB. Om 10.00 uur opent wethouder Klaas Kok het festijn waarna de beweegshow van start gaat onder leiding van de presentatoren van het Tv-programma ‘Nederland in Beweging’.

De Nieuwe Doelen staat deze dag van 10.00 tot 16.00 uur geheel in het teken van het ouder worden. Er is voor de ouderen van alles te beleven op het gebied van bewegen, wonen, welzijn en zorg. Er komen 40 informatiestands van organisaties uit Enkhuizen en omstreken die op deze terreinen actief zijn.

Op de foto met Olga en DucoBezoekers kunnen ’s ochtends meebewegen met Olga en Duco en samen met hen op de foto. Ook kunnen ze gedurende de dag gratis hun gehoor, bloeddruk, bloedsuikergehalte en cholesterol laten testen en desgewenst meedoen aan een fitheidstest. Verder zijn er diverse workshops over gezonde voeding, evenwicht en verplaatsbare mantelzorgwoningen.

Sleutel tot succesDe Senioren Informatie Markt van een aantal jaren geleden bleek een groot succes gezien de waardering voor het gevarieerde aanbod. Het evenement trok destijds bijna 900 bezoekers. MariAnne van der Chijs van het ouderenwerk van Welwonen hoopt dit succes op 9 november minstens te kunnen evenaren. MariAnne van der Chijs: We hebben wederom een gevarieerd informatieaanbod. Volgens mij vormt dit samen met de beweegshow van Olga en Duco, de gezondheidstesten, de workshops en de gratis entree de sleutel tot succes.”

De BelmobielBent u slecht ter been en heeft u geen vervoer? Belt u dan met de Belmobiel. Dit kost u € 1,- per rit. Reserveren kan tot en met dinsdag 8 november op 0228 – 32 10 20.