HomeNieuwsOldStars walking sports van start in Medemblik

OldStars walking sports van start in Medemblik

Op donderdag 12 augustus kunnen ouderen bij FC Medemblik gratis kennismaken met OldStars walking sports. Binnen dit initiatief kunnen ouderen in groepsverband in beweging komen en kennis maken met verschillende aangepaste beweegvormen en spelvormen. Een OldStars sportsinstuif voor ouderen! De clinic is voor ouderen die blessuregevoelig zijn of minder hard lopen maar ook voor geïnteresseerden met weinig of geen beweegervaring. Met OldStars walking sports biedt het Ouderenfonds, in samenwerking met Sportservice West-Friesland, in Medemblik een serie van 20 weken aangepaste spelvormen op latere leeftijd aan. Naast bewegen staat het ontmoeten en sociaal contact centraal. Aanmelden voor de kick-off kan bij Cees Zeilemaker via ceesenangeline@quicknet.nl.

OldStars walking sports bij FC Medemblik

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich met OldStars walking sports in voor de verbetering van de vitaliteit van ouderen en het aanmoedigen van belangrijke sociale verbinding. Diverse aangepaste spelvormen leren kennen is hierbij niet het doel, maar een middel om op latere leeftijd conditie, kracht en aanpassingsvermogen te (blijven) ontwikkelen. In het gehele aanbod zijn de belangrijkste aanpassingen niet rennen en het gebruik van aangepaste spelvormen. Twee jaar geleden werd door FC Medemblik al gestart met OldStars walking football, op 12 augustus starten ze met de eerste groep OldStars walking sports groep.

Het programma voor de kick-off op 12 augustus 2021:

09:30 Inloop
10:00 Aftrap door OldStars: Rinske Wallinga
10:15 Start clinic OldStars walking sports
11:30 Napraten met een hapje en een drankje

OldStars voor alle ouderen

OldStars is er voor alle ouderen die zelf willen en kunnen bewegen in sport, bij de sportvereniging en in de maatschappij. Hierbij wordt sport ingezet als middel om ouderen op een laagdrempelige manier te laten bewegen, samen te laten komen, mee te laten doen en betekenisvol te laten zijn binnen de vereniging of de wijk. Bij OldStars kunnen ouderen laagdrempelig bewegen, meedoen, ontmoeten en eigen regie behouden door actief te zijn als begeleider, trainer, spelbegeleider en/of vrijwilliger.

Het Nationaal Ouderenfonds neemt hiermee, samen met partners Menzis, VWS, RCOAK, Zabawas en Stichting Sluyterman van Loo, de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving. Na OldStars walking football lanceerde het Ouderenfonds al succesvol 14 nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers zoals onder andere OldStars walking hockey, OldStars tafeltennis, OldStars walking basketball, OldStars tennis, OldStars walking handball en OldStars walking rugby.

Over het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Onze activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren we de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen!