HomeNieuwsNLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland!

NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland!

Stichtingen, zorginstellingen, scholen, sportverenigingen en natuurorganisaties opgelet! Dit is uw kans om een grote klus te klaren én nieuwe vrijwilligers te werven. Doe mee met NLdoet op 21 en 22 maart 2014. Knap het speelplein of het jeugdhonk op, neem ouderen een dagje uit of pak uw natuurgebied aan.

MeedoenMeedoen is eenvoudig. Meld uw klus aan op deze website. Zo bent u zichtbaar en kunnen belangstellende vrijwilligers zich via de site aanmelden. Laat iedereen in uw omgeving weten dat u meedoet en dat u vrijwilligers zoekt. Wie weet wie er zich aanmeldt voor uw klus.
Wat moet u invullen?* de contactgegevens van uw organisatie en vervolgens de klus;
* een duidelijke en enthousiaste omschrijving van de klus;
* het aantal vrijwilligers dat u zoekt.Uw klus verschijnt vervolgens op deze website. Belangstellende vrijwilligers uit de omgeving kunnen zich via de website voor uw klus aanmelden.
Financiële bijdrageOp het moment dat u uw organisatiegegevens en klus heeft aangemeld vindt u de button ‘bijdrage aanvragen’. Als u hierop drukt, kunt u het formulier om uw bijdrage aan te vragen downloaden. Vul het verder in, onderteken het en stuur het op. U kunt in aanmerking komen voor een financiële bijdrage van maximaal € 450,= van het Oranje Fonds. Een uitgebreide toelichting en de voorwaarden vindt u hier.
Hulp nodig?Heeft u hulp nodig om een leuke klus te verzinnen, wilt u meer publiciteit voor uw klus of wilt u weten hoe u meer vrijwilligers kan krijgen? Kijk in de map downloads onder het kopje klusaanbieders en lees hier eens verder. Ook uw lokale/regionale intermediair kan u daar bij helpen. Of gebruik de Klushulp. U vindt daar allerlei tips en adviezen. U vindt de Klushulp op het moment dat u uw klus aanmeldt. De Klushulp staat dan bovenaan de pagina aan de rechterkant.
Inspiratie nodig?Wij hebben voor u een aantal deelnemers iets uitgebreider naar hun ervaringen gevraagd. Dit geeft u inzicht en inspiratie hoe u van NLdoet een succes kunt maken. Kijkt u eens in een van de onderstaande categorieën:
Voorbeelden deelname NLdoet basisscholen
Voorbeelden deelname NLdoet zorginstellingen
Voorbeelden deelname NLdoet natuurorganisaties
Goed verzekerd tijdens NLdoet?Waarschijnlijk heeft u al een vrijwilligersverzekering. Ga na of deze ook van toepassing is op uw activiteiten tijdens NLdoet. Mocht u tijdens NLdoet een groot evenement organiseren, overweeg dan een evenementenverzekering. Het Oranje Fonds is niet aansprakelijk voor eventuele ongevallen of schade tijdens NLdoet.
Meer weten?Heeft u als maatschappelijke organisatie plannen om mee te doen met NLdoet? Wilt u overleggen over de mogelijkheden of bent u op zoek naar inspiratie? Neem dan contact op met Brigitta Posch of Dianne Beerepoot van de Vrijwilligerscentrale via telefoonnummer: 0229-216499. Of kijk op de website van NL Doet voor meer informatie.