HomeNieuwsNieuwe Beweegroute in Andijk

Nieuwe Beweegroute in Andijk

In de gemeente Medemblik wordt op vrijdag 12 januari een gloednieuwe beweegroute geopend. Deze QR-FIT Beweegrout combineert lichaamsbeweging met digitale interactie en belooft een unieke ervaring te bieden voor alle inwoners die op zoek zijn naar een leuke en gratis manier om actief te blijven.

Deze nieuwe beweegroute is bedoeld om bewoners van alle leeftijden aan te moedigen om op een laagdrempelige manier actief te blijven terwijl ze genieten van onze prachtige buitenomgeving. De route is 4,1 kilometer en bestaat uit een wandelpad met 8 palen. Bij elke paal kan de route worden gestart. Je kunt de oefeningen ontdekken door de QR-codes te scannen op de palen langs de route. Deze oefeningen kunnen worden uitgevoerd op drie verschillende fitheidsniveaus en wisselen elke 24 uur, zodat er altijd iets nieuws te ontdekken valt.

Naast de reguliere oefeningen zijn er ook specifieke oefeningen voor senioren beschikbaar. De oefeningen wisselen tussen balans, kracht en mobiliteit. Door deze oefeningen te combineren met het wandelen of hardlopen van de route voldoe je automatisch aan de beweegrichtlijn die onze overheid aanraadt.

Feestelijke opening

Natuurlijk hoort er bij een nieuwe route ook een feestelijke oefening! De opening staat gepland op 12 januari 2024. We verzamelen om 11:00 uur bij het Dorpshuis in Andijk. Alle enthousiaste deelnemers krijgen de kans om samen met een ervaren QR-FIT coach de route te verkennen. Om optimaal van de route te kunnen genieten, raden we aan om vooraf de QR-FIT app te downloaden. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan dit openingsevenement, en het beste nieuws is dat deelname helemaal gratis is! Je kunt je aanmelden op www.qr-fit.nl/events.