HomeNieuwsNibbixwoud Wandelt! Doet u ook mee?  

Nibbixwoud Wandelt! Doet u ook mee?  

Team Sportservice organiseert in Nibbixwoud in samenwerking met lokale partijen (huisarts, fysiotherapeut) een wandelgroep speciaal voor mensen met (chronische) gezondheidsklachten: Nibbixwoud Wandelt! Wandelen is hét medicijn voor veel klachten.  

Danique Stuurman, Buurtsportcoach bij Team Sportservice: ‘Belangrijk element in het wandelen is de sociale factor. Wandelen heeft niet alleen positieve lichamelijke effecten zoals de toename van spierkracht, lagere bloeddruk en afname gewicht. Maar ook mentale (afname stress, angst en depressieve gevoelens) en sociale effecten (voorkomen van sociale isolatie en eenzaamheid, toename sociale contacten).’   

Programma

Team Sportservice organiseert 20 weken lang een wekelijkse wandeling van 60 minuten in Nibbixwoud. Begeleid door een professional en/of een vrijwilliger met een wandelopleiding. Samen met de groep worden doelen gesteld, dit kunnen zowel gezamenlijke doelen als individuele zijn. Het wandeltempo wordt aangepast aan de mogelijkheden van de groep. Iedere wandeling start met een warming up en tussendoor worden oefeningen gedaan. Met een kopje koffie wordt wekelijks afgesloten; dit is op eigen kosten. De kosten van de wekelijkse wandeling zijn € 3 per keer.  

Danique: ‘Voorafgaand aan de eerste wandeling kunnen de deelnemers in kaart (laten) brengen hoe zij hun gezondheid ervaren. Op fysiek, emotioneel en sociaal vlak. Na twintig weken volgt weer een test en wordt het wandeltraject afgesloten. Wie dat wil, kan op deze manier beoordelen of het wandeltraject een positief effect heeft gehad op de gezondheid.’ 

Meer informatie

Om u uitgebreider te informeren over de wandelingen kunt u een vrijblijvende informatiebijeenkomst bezoeken. U maakt kennis met de wandelbegeleider, kunt vragen stellen en een ervaringsdeskundige vertelt zijn/haar verhaal. 

Informatiebijeenkomst en start wandelingen

LET OP! Wegens te weinig aanmeldingen gaat de bijeenkomst helaas niet door. Heeft u nog wel interesse in wandelen in groepsverband. Neem dan contact op met dstuurman@teamsportservice.nl.  

Informatiebijeenkomst:
Nibbixwoud (Locatie: Cultureel Centrum Bessie) 6 mei om 14:00 uur en 19:00 uur 

Start wandelingen: Donderdag 19 mei om 13:30 uur tot 14:30 uur 

Aanmelden

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan door te mailen naar dstuurman@teamsportservice.nl of bel naar 0229 – 28 77 00.

Wilt u zich meteen al aanmelden voor de wandelgroep dan kan dat door een mail te sturen naar dstuurman@teamsportservice.nl