HomeNieuwsNationale Balkon Beweegdag 2021

Nationale Balkon Beweegdag 2021

Op vrijdag 4 juni 2021 maken ouderen in West Friesland deel uit van de tweede editie van Nationale Balkon Beweegdag van het Nationaal Ouderenfonds en partners. Binnen de richtlijnen van het RIVM wordt het balkonfeest gevierd met activiteiten, denk aan: muziek, bingo en dans. In West Friesland werken Team Sportservice West Friesland en verschillende woonzorgorganisaties samen om ouderen in het zonnetje te zetten. Hierbij draait het om verantwoord en laagdrempelig bewegen, een gezellige ochtend op “afstand” en iets doen met én voor elkaar.

Klik hier voor het filmpje

Balkon Bewegen biedt een mogelijkheid om veilig te bewegen op een klein oppervlakte, maar het is ook een activiteit waaraan iedereen kan meedoen en plezier aan kan beleven en die gezellig met medebewoners uitgevoerd kan worden. Het Ouderenfonds organiseert de dag samen met de VriendenLoterij, Menzis, VWS, VML, KNGF, WijBuurtsportcoaches en haar ambassadeurs.

Met én voor elkaar

Ouderen ervaren Balkonbewegen als een manier om gezond te blijven op een kleine ruimte. Maar ook als: “plezier, contact en aandacht voor elkaar.” Sport- en beweegprofessionals gebruiken de dag vaak om de banden met woonzorginstellingen weer aan te halen zodat ook ze ook na deze dag met hen activiteiten kunnen ontplooien. In West Friesland willen we met elkaar een plezierige dag te beleven!

Over het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Onze activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren we de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen!

Deelnemende Locaties