HomeNieuwsMountainbiken immens populair bij jeugd Enkhuizen

Mountainbiken immens populair bij jeugd Enkhuizen

De vele aanmeldingen voor de derde periode van de JeugdSportPas (JSP) in gemeente Enkhuizen leken onovertreffelijk, maar met 38 inschrijvingen voor tennis en maar liefst 118 inschrijvingen voor mountainbiken lijkt niets meer onmogelijk. Hiermee is de vijfde JSP-periode van dit schooljaar nu al een succes. De leerlingen van groep 5 t/m 8 van alle Enkhuizer basisscholen (kleine 800) kunnen deelnemen aan de JSP, die wordt georganiseerd door Sportservice West-Friesland in samenwerking met basisscholen en lokale sportverenigingen en –aanbieders.

Massale inschrijvingenIn de eerste twee weken van april hebben alle leerlingen van groep 5 t/m 8 een introductieles tennis en mountainbiken gekregen, verzorgd door de Enkhuizer Tennisclub en wielervereniging West-Frisia. De hierop volgende inschrijvingen hebben geleid tot een recordaantal van totaal 156 leerlingen!

Tijdens de introductieles mountainbiken was het enthousiasme al enorm. De drie superfitte instructeurs wisten alle ‘kat-uit-de-boom-kijkers’ uiteindelijk te verlokken tot een “cool, mag ik nog een keer?”. Sommige kinderen kwamen zelfs na schooltijd even kijken of ze soms nòg een keer mochten fietsen of vroegen of het terrein ’s avonds ook open is.

Kennismakingslessen van startDe leerlingen volgen tijdens de JSP totaal vier kennismakinglessen per sport. De kennismakings-lessen van tennis zijn op dinsdag 17 mei van start gegaan en lopen door tot begin juni. Om alle kinderen bij het mountainbiken te kunnen plaatsen, moesten drie extra uren gecreëerd worden. Dan zijn het nog flinke groepen, maar dankzij de inzet van meerdere trainers per groep komt dat dik in orde. De mountainbikelessen zijn 19 mei van start gegaan en eindigen halverwege juni.

Voldoende fietsen!?De wielervereniging heeft vele toeren moeten uithalen om de benodigde fietsen ter plaatse te krijgen. Mede dankzij de financiële bijdrage vanuit het project Enkhuizen Actief, door de werkgroep Jeugd, is het verkrijgen van voldoende fietsen mogelijk gemaakt. Uiteindelijk is er heen en weer gependeld tussen Den Helder en Utrecht om 30 fietsen in de juiste maat beschikbaar te hebben. Ook voor de andere kennismakingslessen komen de fietsen van ver. De vereniging zet alle zeilen bij ook omdat zij juist willen starten met MTB-jeugdafdeling. Dit is natuurlijk een prachtige aanzet.

InformatieVoor meer informatie kunt u contact opnemen met Sportservice West-Friesland, Margreet Kievit, tel. 0229-28 77 00.