HomeNieuwsMichael van Beek ‘professionele’ entertainer

Michael van Beek ‘professionele’ entertainer

Tijdens de talentenshow Rising Stars krijgen de jongeren uit Opmeer de kans om hun talent te showen. Zij krijgen zelfs de kans om hun talent te ontwikkelen tot een professionele carrière. Iemand die deze kans niet heeft gekregen, maar het toch tot een professionele carrière heeft geschopt is; Michael van Beek.

Michael is een jongeman van 25 jaar uit Grootebroek, die met zijn talent al in meerdere internationale shows heeft gestaan. In het kader van Rising de Stars geeft hij een interview en gaat hij in op zijn eigen carrière en hoe jij door mee te doen aan Rising de Stars in zijn voetsporen kan treden. Lees hier het hele interview met Michael van Beek, basketbal jongleur, danser en acteur in de showbizz (Internationaal)

Hoe ben je bij Freestyle Basketbal gekomen? Ik heb met Freestyle Basketbal kennisgemaakt door de Nike Commercial 10 jaar geleden van “Afrikaa Bambaataa”, en dacht gelijk: Dat wil ik ook kunnen. Toen ben ik gewoon voor plezier gaan oefenen.

Hoe ben je begonnen en inmiddels zo goed geworden zoals je nu bent?Nadat ik gewoon met plezier ben gaan oefenen, werd ik gerekruteerd door W.O.T.S (Word On The Street) tijdens een scholenbasketbaltoernooi in Amsterdam van Dr. Pepper. Sindsdien ben ik met W.O.T.S. gaan toeren door Nederland en heb ik mij skills verder ontwikkeld in Freestyle Basketbal.

Aan wat voor een leuke shows heb je meegewerkt, bijzondere dingen meegemaakt?Ik heb aan veel leuke shows meegewerkt, teveel om op te noemen, maar om een aantal te noemen:
Nike Stickman Project voor Nike in 2003, NBA Streetchallenge Tour in Duitsland & Frankrijk in 2005, Snipes HipHop Store Opening Tour door heel Duitsland in 2006 & 2007, met o.a. een special guest appearance “Michael Jordan”, Theatershow “BALLS” van Stichting ISH, Showspektakel voor Festival in Beijing, China met Stichting ISH, Circus AFRIKA! AFRIKA! Tour in Engeland & België, Holland Casino Tour met Minh-Zone Entertainment, UniverSoul Circus Tour in Verenigde Staten van Amerika, Een geslaagde auditie voor Cirque Du Soleil in Las Vegas en nog véél meer…

Wat heb je door de jaren heen geleerd? Dat je keihard moet werken om jezelf interessant te maken in de showbizz en constant blijven ontwikkelen, anders val je snel buiten het bootje.

Hoe ben je terecht gekomen in de entertainment wereld met je sport, wat is daarvoor belangrijk?Ik ben er eerlijk gezegd spontaan ingerold. Zoals al eerder vermeld, was het voor mij pure fun hebben met de gave die ik heb. Sinds ik met W.O.T.S. ben gaan toeren door Nederland en Europa begon het allemaal meer mijn werk te worden. Toen kwam bij mij het besef dat mijn talent potentie heeft om naar grote opdrachtgevers te stappen.

Op het moment dat je naar grote opdrachtgevers gaat stappen (Dinnershow, Circus, Theater, Musicals, Pretpark, Gala Evenementen) dan is het belangrijk dat je tot in de details gebalanceerd bent met de skills die je hebt en je talent naar een hoger level brengt om de WAUW factor te vergroten. Eenmaal de WAUW factor vergroot, betekent meer opdrachtgevers die geïnteresseerd in jou zullen worden. Krijg je eenmaal meer opdrachten binnen, dan is het belangrijk om gedisciplineerd je werk uit te voeren. Je kan een geweldige artiest zijn, maar zonder professionaliteit is het avontuur ook snel afgelopen.

Wat vind je goed van Rising Stars en waarom zouden jongeren daaraan moeten deelnemen?Wat ik goed vind van Rising Stars is dat er kansen worden gecreëerd voor jongeren met talent richting podiumkunsten. Het is nou eenmaal moeilijk om als talentvolle jongen of meisje, zonder enige kennis om zichzelf te ontwikkelen, in de entertainment te komen. Rising Stars geeft daarbij niet alleen de mogelijkheid om de jongeren te laten ontwikkelen binnen het traject, maar ook daarna. Als zij podium gereed zijn krijgen ze bij Rising Stars de kans om, via het netwerk van Minh Zone, in de showbizz voor producties op te treden. Een perfecte opstap voor een carrière in de showbizz!!
Daarvoor zouden jongeren zich moeten aanmelden. DOEN!

Geïnspireerd door het interview van Michael van Beek? Geef je dan voor 10 april op voor Rising de Stars. Upload dan een filmpje van jouw talent op de website www.risingstars.nl. Als je hulp wilt bij het uploaden van het filmpje, dan kan je vrijdag 11 maart van 16.00 tot 17.00 uur terecht bij de gemeente Opmeer.