HomeNieuwsMeld scholen en bso’s aan voor Nationale Kraanwaterdag 2021

Meld scholen en bso’s aan voor Nationale Kraanwaterdag 2021

Water drinken. Het is gezond, makkelijk en een echte dorstlesser. Om de gezondheid van kraanwater nog meer onder de aandacht te brengen, is het woensdag 22 september Nationale Kraanwaterdag. Het is een initiatief van alle Nederlandse drinkwaterbedrijven. Er is vooral aandacht om kraanwater te drinken op basisscholen en de buitenschoolse opvang.

Kinderen van groep 1 tot en met 8 leren zo waarom kraanwater een gezonde en sportieve dorstlesser is. Scholen en de buitenschoolse opvang die zich inschrijven, ontvangen gratis educatief materiaal. Dit materiaal bestaat uit filmpjes, een digitale Kraanwaterdagquiz, een waterwerkblad, een energizer en een proefje of creatieve doe-opdracht. Ook is er een poster die je  op kunt hangen in school of de bso. Er is educatief materiaal voor de groepen 1 tot en met 3, 4 tot en met 6 en de groep 7 en 8.

Aanmelden tot 7 september

Werk jij als JGZ-professional samen met scholen? Laat deze zich dan aanmelden om mee te doen met de Nationale Kraanwaterdag via deze link. Dit kan tot en met dinsdag 7 september.