HomeNieuwsMeer Sporters in Drechterland

Meer Sporters in Drechterland

Team Sportservice West-Friesland organiseerde op 8 april de themabijeenkomst ‘Meer Sporters in Drechterland’ in de Schalm, Westwoud. Tijdens de bijeenkomst werden er handvatten geboden om sportverengingen toekomstbestendig te maken.

Jeugd
Buurtsportcoach Linda Broersen en Verenigingsadviseur Hubert Habers van Team Sportservice gingen met 8 verenigingen het gesprek aan over het binden van sporters. Allereerst werd de taak van de buurtsportcoach en met name JeugdSportPas onder de loep genomen. Kinderen vonden de afgelopen jaren hun sport dankzij dit project en in veel dorpen in de gemeente Drechterland is de sportparticipatie onder de jeugd hoog. Zowel Team Sportservice als de verenigingen gaven daarom aan het voor de komende tijd belangrijk te vinden om juist de kinderen te bereiken die nu nog drempels ervaren om te gaan sporten.

Nieuw aanbod
In het tweede deel van de bijeenkomst stond het aanbod van de sportverenigingen centraal. Sluit dit nog wel aan bij de veranderende wensen van de hedendaagse sporter? Hubert Habers nam de verenigingen mee aan de hand van het ‘levensfase-model’. Verenigingen werden uitgedaagd om te kijken of ze met hun aanbod nog wel aansluiten bij de wensen van de sporter en of zij misschien nog doelgroepen niet bedienen, terwijl er wel kansen liggen.

Habers: “Moderne verenigingen richten zich tegenwoordig niet alleen nog op leden, maar ook sporters die zich op een andere, flexibele manier aan verenigingen hebben verbonden. Het was duidelijk dat de Drechterlandse verenigingen niet stil hebben gezeten als het gaat om inspelen op de veranderende wensen van de ‘sportconsument’. Zo zet tenniscomplex Santana sinds enige tijd padelkooien in, om zo een nieuwe doelgroep aan te spreken. Badmintonvereniging Hoogkarspel introduceerde een ’12-slagenpas’ waarmee deelnemers flexibeler kunnen sporten. Voetbalvereniging Woudia werd geïnspireerd door het Walking Football voorbeeld, wat door verenigingsadviseur Hubert Habers in zijn verhaal als voorbeeld werd gepresenteerd. Zij gaan de mogelijkheden inventariseren om hier ook mee te starten.”

Verenigingen werden tot slot uitgedaagd na verder na te denken over vernieuwend aanbod. Zij krijgen de kans om binnenkort met Team Sportservice over hun ideeën te sparren.
Heeft uw vereniging ook behoefte om even te sparren? Neem contact op met de buurtsportcoach Linda van den Berg of de verenigingsadviseur van Team Sportservice West-Friesland.