HomeNieuwsMaak kennis met rolstoelhandbal!

Maak kennis met rolstoelhandbal!

Na een succesvolle eerste editie wordt dit jaar op 1 juli weer het rolstoelhandbal kennismakingstoernooi georganiseerd. Iedereen vanaf 16 jaar mag aan dit toernooi meekomen doen. Het toernooi vindt plaats van 13.00 tot 16.00 in Sporthal de Dres in Nibbixwoud.

Rolstoelhandbal
Rolstoelhandbal is voor iedereen. Handbal is een continu aanvals- verdedigingsspel. Daarom is de sport een goede uitdaging om de conditie op peil te houden. Daarnaast zorgt de teamsport voor nieuwe sociale contacten. Rolstoelhandbal wordt op een regulier handbalveld gespeeld van 40 bij 20 meter. Er wordt gespeeld met vijf veldspelers en een keeper. Zowel invalide als valide of revaliderende die graag willen sporten kunnen deelnemen. Dames en heren spelen samen in een team en de leeftijden variëren van jong tot oud.

Kennismakingstoernooi
Het rolstoelhandbalteam van Westfriesland SEW is op zoek naar nieuwe leden én wil de sport bekender maken. Daarom wordt voor de tweede maal het kennismakingstoernooi georganiseerd. De spelers van het team willen graag iedereen uitnodigen mee te komen doen. Rolstoelers, geblesseerde handballers, iedereen die om wat voor reden dan ook moeite heeft met de reguliere sporten en iedereen die het leuk lijkt deze jonge sport een keer te proberen. Aarzel niet om een keer in de rolstoel te stappen!

Handbalervaring of rolstoelervaring is niet vereist. Wij zorgen voor sportrolstoelen! Geef je op via de link op de website van Westfriesland SEW  of neem contact op via de mail of 0681099269.