HomeNieuwsKids Sport; Open lessen bij sportverenigingen voor peuters en kleuters

Kids Sport; Open lessen bij sportverenigingen voor peuters en kleuters

Simon is 5 jaar en heeft een briefje van zijn juf meegekregen. Mama leest het voor: “…je mag gratis 4 keer meedoen met een sport, wel vier weken lang…”. Hij durft alleen niet in zijn eentje. Mama vraagt een vriendje en zo gaan Simon en Joep de volgende week samen naar hun gekozen sport. Simon en Joep sporten zo hard als ze kunnen en volgende week gaat Simon zeker weer heen. Na een paar weken vindt Simon het nog steeds leuk en van mama mag hij ‘er op’. Jammer genoeg wil Joep geen lid worden, maar Simon gaat toch, want hij heeft al een paar nieuwe vriendjes gemaakt en nu durft hij wel alleen. Spreekt dit verhaaltje u aan? Lees dan verder.

Wat is Kids Sport?‘Kids Sport’ laat uw kind kennismaken met verschillende sporten, zonder direct lid te hoeven worden van een vereniging. Voor een kind is het belangrijk dat hij/zij voldoende beweegt om de motoriek (bewegingsvaardigheid) te ontwikkelen. Van 23 januari t/m 3 maart 2017 openen acht sportverenigingen in de gemeenten Drechterland hun deuren. Peuters en kleuters kunnen kosteloos deelnemen aan vier lessen om kennis te maken met een gekozen sport. Het initiatief voor het project Kids Sport komt vanuit Sportservice West-Friesland. Zij willen hiermee het belang van de motorische ontwikkeling van 3- tot 6-jarigen benadrukken.

Waarom Kids Sport?Op school wordt er natuurlijk veel aandacht aan bewegen besteedt. Het onderwijsstelsel in Nederland geeft helaas niet de mogelijkheid om elke dag met de klas naar de gymzaal te gaan. Daarom is het belangrijk dat kinderen ook na schooltijd bewegen en zich verder kunnen ontwikkelen, zodat zij geen achterstand oplopen. Via Kids Sport kan uw kind laagdrempelig en vrijblijvend ervaren of de sport wat voor hem/haar is.

Hoe werkt het?In groep 1 t/m 3 van de basisscholen, bij de kinderopvang en de peuterspeelzalen worden na de kerstvakantie Kids Sport folders mee gegeven. In deze folder staan de data, tijden, locaties en gegevens van de deelnemende verenigingen. Ook op onze site is de folder vanaf 9 januari te zien. Bel of mail Sportservice West-Friesland vóó​​​​​​​r 16 januari 2017 om uw kind aan te melden voor de 4 gratis lessen van Kids Sport.

De deelnemende verenigingen zijn: Tafeltennisschool West-Friesland in Oosterblokker, Gymvereniging ASV’55 in Venhuizen, Judoschool Cees Veen in Oosterblokker, GVSSS Westwoud, Ecles Golf Academy op de golfbaan in Westwoud, Sportschool Mobilito in Oosterblokker, HTC Santana in Hoogkarspel en Korfbalvereniging DTS in Enkhuizen.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Meriam Groot