HomeNieuwsKIC

KIC

Via dit bericht willen we jullie laten weten dat KIC de brug gaat leggen naar de sportverenigingen. KIC is NJI gecertificeerd sociale vaardigheidsprogramma die op dit moment draait op meerdere scholen in West-Friesland en daarbuiten.

Het programma heeft zijn effectiviteit op school inmiddels bewezen. Veel ouders, docenten en leerlingen zien de positieve effecten, maar geven wel aan dat het jammer is dat het niet altijd een vervolg krijgt bij de verenigingen. Daardoor wordt soms weer vervallen in oud gedrag.

KIC werkt aan meer onderlinge acceptatie en begrip binnen de groep. Naast de ontwikkeling voor het team/klas biedt het leerlingen de mogelijkheid om zich individueel te ontwikkelen en sociaal sterker te worden. De KIC lessen zijn fysiek en worden op school ook gegeven door de gymdocent. De link naar de sportvereniging is dan ook makkelijk te maken en de oefeningen zijn direct toe te passen.

De afgelopen maanden hebben we met een aantal verenigingen en Team Sportservice gesproken over het idee om KIC door te trekken naar de verenigingen. Uit alle gesprekken blijkt dat er behoefte is aan meer aandacht voor onderlinge acceptatie, ontwikkeling van sociale vaardigheden en duidelijke kaders.

KIC wil graag bijdragen aan deze vragen en behoeftes.

20 trainers/bestuursleden uit de regio West-Friesland kunnen zich vrijblijvend aanmelden voor een experience op 23 mei in de Schalm te Westwoud (19.00 – 21.30 uur).

In de experience wordt kort de werkwijze van KIC ervaren en krijgen de trainers oefeningen en materiaal mee om direct met hun team aan de slag te kunnen.

Wilt u binnen uw vereniging kijken wat KIC kan betekenen, meld je dan vrijblijvend aan voor de experience!

Vriendelijke groeten,

Kim Schouten – Entius
KOEN training en ontwikkeling
KIC
Docent lichamelijke opvoeding