HomeNieuwsKan jij de bootcamp aan?

Kan jij de bootcamp aan?

Grijp dan nu je kans tijdens de VakantieSportWeek. In de eerste weken van de zomervakantie worden allerlei sportcursussen georganiseerd door Sportservice West-Friesland. De VakantieSportWeek is voor leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs en de 1e en 2e klas van het voortgezet onderwijs uit de gemeenten Drechterland, Koggenland en Medemblik (kern Andijk en Wervershoof).

Divers sportaanbodDe VakantieSportWeek gaat op 23 juli van start en duurt tot 7 augustus 2011. Leerlingen kunnen tot het uiterste gaan tijdens de bootcamp. Maar je kan je ook inschrijven voor onder andere boogschieten, duiken, golf, honk-/softbal, kanoën, ponyverzorgen/-rijden, roeien, snorkelen, skeeleren, survivalzwemmen, voetvolley en windsurfen. Je kunt maximaal twee sporten kiezen en betaalt € 5, – per cursus. Elk jaar worden de sportactiviteiten door de deelnemers met veel plezier beoefend.

De cursusEen cursus duurt zes uur, verdeeld over drie dagen, telkens twee uur achter elkaar op één dag. Op die manier is er veel diepgang en leren de kinderen veel. Dit jaar zijn er ook enkele oriëntatielessen bij van twee uur. Doel van de sportcursussen is de jeugd, de basis van verschillende buiten- en campingsporten bij te brengen, zodat zij hiermee in hun vakantie zelfstandig aan de slag kunnen.

Ook voor kinderen uit het speciaal onderwijsLeerlingen van het basisonderwijs ontvangen in mei het VakantieSportWeek-boekje op hun school, hierin staat alle benodigde informatie. De leerlingen van het voortgezet onderwijs krijgen het boekje thuisgestuurd. Ook kinderen uit het speciaal onderwijs kunnen deelnemen aan de VakantieSportWeek. Hierbij geldt wel dat zij woonachtig moeten zijn in één van bovenstaande gemeenten. Kinderen die willen deelnemen kunnen een VakantieSportWeek-boekje aanvragen.

Meer informatieVoor het aanvragen van een VakantieSportWeek-boekje en andere informatie kunt u contact opnemen met Sportservice West-Friesland, Ageeth Bakker, tel 0229-28 77 02.