HomeNieuwsJEUGDFONDS SPORT & CULTUUR HELPT!

JEUGDFONDS SPORT & CULTUUR HELPT!

Heeft u ze ook zien hangen in de bushokjes? De posters over het Jeugdfonds Sport & Cultuur? Bent u woonachtig in gemeente Medemblik en wil uw kind graag voetballen, muziekles, turnen, streetdance, judo of aan theater doen maar is er thuis te weinig geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Medemblik helpt! 

Jeugdfonds Sport & Cultuur
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld toch lid kunnen worden van een club. Voor die kinderen betalen ze de contributie / het lesgeld en in bepaalde gevallen de benodigde attributen.

Meedoen = meer kansen
Het is belangrijk dat kinderen en jongeren kunnen sporten. Niet alleen omdat het leuk is, maar omdat het belangrijk is voor de persoonlijke ontwikkeling van kinderen.

Kinderen leren samenwerken en merken waar ze goed in zijn, waardoor het zelfvertrouwen groter en het concentratievermogen beter wordt. Een kind dat lekker in z’n vel zit, presteert beter thuis, op school en op straat. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur wil dat alle kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar mee kunnen doen. Ook als er thuis weinig geld is. Meedoen = meer kansen!

Intermediair
U kunt zelf geen bijdrage aanvragen. Daar is een intermediair voor nodig. Bijvoorbeeld de leerkracht, buurtsportcoach, cultuurcoach, schuldhulpverlener, jeugdhulpverlener, vrijwilliger van de Stichting Leergeld of iemand van het sociaal wijkteam. Als de aanvraag ingediend is, kan uw kind vaak al binnen drie weken sporten of op les. 

Meer informatie
Wilt u meer weten over de werkwijze van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Medemblik of het doen van een aanvraag? Ga naar www.jeugdfondssportencultuur.nl/noordholland en vervolgens naar de spelregels van gemeente Medemblik. Of neem contact op met de lokale coördinator, Sabine van Lochem van Team Sportservice West-Friesland: 0229 28 77 00, svanlochem@teamsportservice.nl.