HomeNieuwsJeugd uit gemeente Medemblik komt skeelerend in actie!

Jeugd uit gemeente Medemblik komt skeelerend in actie!

Van 1 t/m 18 juni staat gemeente Medemblik in het teken van skeelerclinics. Skeelervereniging Radboud, De Sjoerd Huisman piste en Sportservice West-Friesland organiseren in samenwerking met gemeente Medemblik dit grote evenement!

Clinics
De leerlingen uit groep 5 en 6 van de 23 basisscholen in gemeente Medemblik zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de skeelerclinics. De clinics aan bijna 900 kinderen worden gegeven worden door nationale- en wereldtoppers uit onze eigen regio zoals Irene Schouten, Yvonne Spigt, Sjaak Schipper, Lisanne Buurman, Lars Conijn, Cornelius Kersten, Joep Kalverdijk en nog meer regionale talenten.

De clinics worden gehouden op locaties in de omgeving van de scholen, de beide skeelerbanen in Wervershoof en Medemblik. Maar ook op handbalveldjes, skatebaantjes etc. Het is de bedoeling dat de kinderen leren met elkaar te skaten en dat je dit gezellig samen kunt doen.

Skeeleren voor het goede doel
In september zullen circa 1000 kinderen het project afsluiten voor het goede doel Villa Joep. Dit doen zij in estafette vorm, zonder wedstrijdelement, door van school naar school te skeeleren. Villa Joep is een fonds tegen neuroblastoom kinderkanker. In de gemeente Medemblik zijn twee kinderen die vechten tegen deze ziekte en daar willen wij ons graag hard voor maken. Elke school neemt de cheque met het sponsorbedrag mee naar de volgende school. Zo wordt het ingezamelde bedrag door middel van de estafette symbolisch bij elkaar geskeelerd.

Het programma is opgezet om de jeugd van de gemeente Medemblik in beweging te brengen, kennis te laten maken met de inline-skatesport en om geld in te zamelen voor het goede doel Villa Joep.

Veilig
Kinderen skaten veel. Ze gaan op de inline-skates naar school of doen allerlei stunts in halfpipes. Ondanks het feit dat kinderen vaak al hard kunnen skaten, ontbreekt het hen meestal aan de kennis en techniek om écht veilig te skaten. Ook weten de kinderen niet dat je ook kunt skaten bij een vereniging en dat er wedstrijden en toertochten speciaal voor kinderen worden georganiseerd.

Na afloop van de toertocht in september ontvangen de deelnemers een presentje vanuit Sportservice en van de Rabobank. Daarnaast krijgen alle kinderen een uitnodiging om tijdens de reguliere lessen van Radboud naar Medemblik en De Sjoerd Huisman piste in Wervershoof te komen.